top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De pelgrimstocht naar Santagio – Paulo Coelho

Ik heb al meerdere boeken van Paulo Coelho gelezen en zijn schrijfstijl en verhalen spreken me enorm aan, dus ook erg benieuwd naar dit boek.Nederlands | Paperback | 9789029589482 | Druk: 26 | juni 2014 | 288 pagina's


Beschrijving:

Een roman over de pelgrimstocht langs de legendarische pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Een man is op zoek naar zijn zwaard, een ereteken en magisch symbool dat hem werd onthouden in het genootschap waarvan hij lid is.

Voordat hij het zwaard in ontvangst mag nemen moet hij bewijzen dat hij het waard is. Hij start de pelgrimsroute met een gids en volgt een ontdekkingstocht naar zijn eigen falen en redding van zelfbewustzijn, zelfontdekking en zelfverwerkelijking. Zal het hem uiteindelijk lukken het waard te bemachtigen?

 

Voor het lezen:

Over eerdere romans van Paulo Coelho was ik ook enorm te spreken, zijn schrijfstijl spreekt me aan. Dus ik ben erg benieuwd naar dit boek.


Tijdens het lezen: Het zijn net als ik gewend ben van andere boeken van Paulo vrij korte hoofdstukken. Zijn schrijfstijl is prettig en krachtig waardoor het lekker wegleest. Daarnaast krijgt de man opdrachten te doen tijdens zijn pelgrimstocht. Aan het einde van ieder hoofdstuk wordt de opdracht stap voor stap uitgelegd, zodat je deze ook zelf kan toepassen.


Conclusie: Ook dit is weer een prachtige roman! De schrijver praat over zijn gedachten en gevoelens tijdens deze belangrijke tocht in zijn leven en hoe hij zichzelf steeds beter leert kennen. Ik merk dat ik in veel dingen herkenning voel. Daarnaast vind ik het ook enorm mooi dat deze man zich zo kwetsbaar heeft opgesteld en zijn gedachten en emoties bloot geeft. Daardoor is het verhaal erg aangrijpend. Het boek zet je ook echt aan tot nadenken, al doen eigenlijk alle boeken van Paulo dat bij mij wel. Er zit echt een diepere laag in zijn romans. Dat doet hij bijzonder goed.

Het is ook erg leuk dat er aan het einde van veel hoofdstukken de oefeningen die hij zelf toepast uitlegt zodat je daar ook zelf mee aan de slag kan.

Ik vond ook dit weer een prachtige spirituele roman en een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page