top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De perfecte match – Jody Hedlund

Ik kreeg van KokCentrumboeken en als ambassadeur van Tijdloze liefde de kans het eerste deel van deze gloednieuwe serie van Jody te lezen. Super bedankt.

Nederlands | Paperback | 9789029736336 | 14 maart 2024 | 336 pagina's Uitgeverij KokBoekencentrum | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Als ambassadeur van Tijdloze liefde, heb ik de eer en de kans om het eerste en gloednieuwe deel van een nieuwe serie van Jody Hedlund te lezen en te recenseren. Ik las al eerder haar Bon van de tijd serie die me erg goed bevallen is. Hierdoor heb ik hoge en goede verwachtingen voor deze nieuwe serie. De cover is al veelbelovend en straalt zonder twijfel een romantisch historisch roman gevoel uit.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van De familie Shanahan-serie. Bellamy is een Ierse koppelaar die zijn uiterste best doet om de beste matches te regelen voor verschillende gezinsleden. In dit deel krijgt Bellamy de taak de perfecte match te vinden voor Finola Shanahan. Finola heeft besloten na het verlies van haar kleinste zusje nooit zelf aan een gezin te willen beginnen, maar wil non worden. Haar dagen vult Finola met zorg dragen voor immigranten in sloppenwijken. Toch ziet haar vader Finola liever een gezin stichten en vraagt de Ierse koppelaar de perfecte match te vinden. Finola doet ondertussen haar uiterste best om de boel te saboteren. Ze wordt gekoppeld aan Riley, en hoeveel pogingen Finola ook waagt, Riley is niet van stuk te brengen. Hij ziet een huwelijk met Finola als dé kans om zijn carrière op weg te helpen. Finola is vastbesloten dit niet te laten slagen, maar dan breekt de epidemie uit en ontdekt ze een samenwerking die misschien voorbij haar eigen dromen gaat.

 

Mijn ervaring:

Jody Hedlund heeft een hele eigen, unieke en erg fijne schrijfstijl. Ze schrijft vol gevoel, sfeer, levendig en daarbij schrijft ze vlot en leest haar verhaal ongelofelijk lekker weg. Hierdoor zijn het keer op keer verhalen waarbij je echt weg kan dromen met goed uitgediepte personages.


In het verhaal volgen we Finola Shanahan. Voor de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, namelijk 1849, is het een erg zelfstandig, moedig en daadkrachtig personage dat kiest voor haar eigen weg en kansen en is niet op haar mondje gevallen. Ik kan dit soort personages, zeker in combinatie met de tijdgeest van toen, enorm waarderen. Riley haar tegenspeler is net als Finola met aandacht en gevoel neergezet. In het begin ben ik net als Finola wat argwanend tegenover het personage, maar al snel weet ik ook dit personage in mijn hart te sluiten en kan ik zijn acties en daden erg waarderen.


Het verhaal heeft een mooie en sterke opbouw. Ik vind het krachtig dat naast het prachtige liefdesverhaal dat er ontstaat met vele verrassende wendingen en gebeurtenissen. Jody Hedlund ook aandacht besteed aan de politiek en de epidemie van Cholera die in die periode door deze stad raasde. Hierdoor krijgt het verhaal ook een sterke en goed doordachte diepgang. Want de gebeurtenissen in die tijd zijn van invloed op de verhaallijn en worden zo op sterke wijze in elkaar verweven. Hierdoor is het zoveel meer dan een eenvoudige historische roman. Iets wat wel kenmerkend is van de boeken van Jody Hedlund. Met een geweldig epiloog, dat een opening en cliffhanger geeft na deel twee, sluit het verhaal af.


De perfecte match is een mooie, indringende en meeslepende historische roman. Jody Hedlund schrijft met veel sfeer, gevoel en weet het moedige en daadkrachtige hoofdpersonage goed neer te zetten. Bij deze historische roman waan je je in 1849, waarbij je getrakteerd wordt op een prachtig, verrassend en mooi liefdesverhaal en weet Jody Hedlund je ook nog wat over de politiek en de epidemie in die tijdsperiode mee te geven. De combinatie zorgt voor een prachtige en sterke verhaallijn. Echt een aanrader. Ik kijk vol spanning uit naar het tweede deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page