top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De perfecte zoon – Freida Mcfadden

Na De hulp en Wat de hulp weet tijd voor een nieuw boek van Freida. VBK Lab en NextReads bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789032520786 | 01 maart 2024 | 304 pagina's Uitgeverij VBK Lab | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel, De hulp, en Wat de hulp weet, het tweede deel ben ik fan van Freida McFadden. Hierdoor heb ik hoge verwachtingen van de nieuwe thriller die 1 maart verschijnt. Ik ben een van de gelukkige recensenten die door NextReads is uitgekozen om deel te nemen aan de blogtour, waardoor ik al eerder kan genieten van de nieuwste thriller.

De cover bevat deze keer een lint (zoals ook alle vorige delen) maar nu met een sleutel. Na de donkerrode en donkerblauwe cover is er ditmaal gekozen voor donker groen.

 

Het verhaal:

Erika lijkt het perfecte gezin te hebben, totdat er op een avond twee rechercheurs bij haar op de stoep staan. Een middelbare scholiere en klasgenootje van haar zoon is vermist. Al snel blijkt dat Erika's tienerzoon de laatste was die het meisje levend gezien heeft. Maar kan haar perfecte zoon hier werkelijk toe in staat zijn? Erika heeft wel altijd iets duisters in haar zoon gezien. Ze wil erg graag geloven dat hij onschuldig is, maar het bewijs stapelt zich op. Kan ze de waarheid nog langer ontkennen? Heeft hij echt het ondenkbare gedaan?

 

Mijn ervaring: In dit boek zie je zonder twijfel direct weer de unieke, fijne en vlotte schrijfstijl van Freida McFadden terug, Deze thriller leest heerlijk vlot en gemakkelijk weg en de verhaallijn weet me weer in een mum van tijd te pakken, waardoor ik de thriller weer in één keer moet uitlezen.


Het verhaal is geschreven vanuit verschillende personages, maar volgt met name het hoofdpersonage Erika, de moeder van het gezin. Doordat we van perspectief wisselen, weet Freida McFadden verschillende personages en met name de leden van het gezin erg goed en met veel gevoel en aandacht neer te zetten. Buiten Erika, hebben alle personages iets geheimzinnigs en voel je als lezer dat ze niet compleet open en eerlijk zijn over hun gedachten en handelen. Hiermee roept Freida McFadden een ongemakkelijk en onrustig gevoel bij je op, je voelt dat er iets niet klopt .


Het verhaal is echt een pageturner en weet me eigenlijk direct vanaf de eerste bladzijde te pakken. Het verhaal heeft een prachtige spanningsopbouw. Freida McFadden weet op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en te vertragen en bevat heerlijke twists die je als lezer meermaals op het verkeerde spoor weten te zetten. Met name de plottwist aan het einde was er eentje waardoor ik op het puntje van mijn stoel zat en met ingehouden adem de laatste pagina's heb gelezen. Grandioos goed! Deze wending maakt het verhaal echt compleet. Tot slot volgt een krachtige en verrassende epiloog waarmee je als lezer een 'the end... to be continued' gevoel krijgt.


De perfecte zoon is zonder twijfel een heerlijke, spannende en goede pageturner. Het is ontzettend levendig, vlot en krachtig geschreven en kent goed uitgediepte personages. Freida McFadden weet op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en te vertragen en het verhaal kent sterke en verrassende wendingen die je als lezer op een ander spoor zetten. Tot slot weet de plottwist aan het einde het verhaal grandioos en spannend af te sluiten. Deze nieuwe thriller van Freida McFadden moet je echt gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page