top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wat de hulp weet – Freida Mcfadden

Na het fantastische eerste deel, wilde ik natuurlijk ook deel 2 lezen. VBK Lab en NextReads bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789032520496 | 20 september 2023 | 304 pagina's Uitgeverij VBK Lab | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel, De hulp, was ik direct vastbesloten om ook deel twee te gaan lezen. Van Uitgeverij VBK Lab kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. De cover sluit perfect aan op deel twee. In plaats van blauw, is ditmaal gekozen voor een donkerrode cover met een lint en een ring in plaats van een sleutel. De typografie is hetzelfde gebleven waardoor het overduidelijk een serie vormt en toch een duidelijk verschil heeft. Mijn verwachtingen zijn enorm hoog gespannen, want kan het deel weer net zo goed zijn als deel één?

 

Het verhaal:

Millie zoekt een nieuwe baan in de huishouding. Het is moeilijk een baan te vinden bij iemand die niet te veel vragen stelt over je verleden. Al snel krijgt ze een baan gevonden in het Penthouse van Douglas Garrick. Het lijkt bijna perfect. Wel een waarschuwing.. 'Kom niet in de logeerkamer.. mijn vrouw is erg ziek'. Wanneer ze de was doet, ontdekt ze bloedvlekken rond de hals van mevrouw Garricks witte nachthemden. Er is meer aan de hand. Millie mag zich er niet mee bemoeien, maar op een dag besluit ze toch op de slaapkamerdeur te kloppen. Als de deur openzwaait verandert alles...

 

Mijn ervaring: Met een bloedstollende proloog weet Freida Mcfadden direct mijn aandacht te trekken. Iemand is op leven na dood en doet een poging om nog op tijd te vluchten voor het gevaar. En het lijkt erop, dat dat mislukt. Door dit begin hang ik opnieuw aan de lippen van Freida Mcfadden en kan ik niet wachten om in het verhaal te duiken. Het verhaal is ditmaal opgedeeld in vier delen. Die om en om wisselen van personage tussen Millie en Wendy. Millie kennen we al uit het eerste deel van De hulp en hierdoor kruip ik weer gemakkelijk in dit personage en ga ik met haar mee in de verhaallijn op. Wendy is een nieuw personage, maar ook super goed neergezet en uitgediept. Beide vrouwen hebben een heel eigen karakter en denk- en handelwijze en zijn beide erg realistisch neergezet. De verhaallijn is enorm sterk en origineel. Freida Mcfadden heeft een hele levendige, vlotte en natuurlijke schrijfstijl. Waardoor het boek gemakkelijk leest, realistisch aanvoelt en je zonder probleem in de verhaallijn opgaat. Het is wederom echt een boek waarin ze een sfeer neer weet te zetten die echt op je gevoel inspeelt. Hierdoor houdt het boek je van het begin tot het einde in zijn greep. Het verhaal zit weer vol onverwachte wendingen en gebeurtenissen, daarbij weet de plot en de plottwist me weer van mijn sokken te blazen en zit het verhaal op ijzersterke wijze in elkaar. Met een prachtig en goed epiloog die me een siddering geeft sluit het verhaal af. Wat de hulp weet is een enorm originele en ijzersterke thriller. Was het verhaal beter dan deel één? Dat niet, maar wel weer een geniaal, goed, verrassend en sterk verhaal. Het verhaal is een pageturner en ik kon het boek niet loslaten voordat het uit was. Het is enorm natuurlijk, vlot en levendig geschreven en het speelt enorm in op je gevoel. Het plot en plottwist wisten me weer te verbazen en de puzzelstukjes vielen op het laatst op een verrassende manier maar wel perfect in elkaar. Mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page