top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De reis van de jonge ossenhoeder – Regina Linke

Bij de vraag van LS Amsterdam of ik interesse had in een recensie-exemplaar had ik niet lang bedenktijd nodig.

Nederlands | Hardcover | 9789021041117 | 12 maart 2024 | 160 pagina's | Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs 20,00


Voor het lezen:

De prachtig geïllustreerde cover laat je al even stoppen om beter te kijken naar de cover van het prachtige en mooie boek. Het is zonder meer een boek waarbij je al aan de cover ziet dat er zorg, liefde en aandacht is besteed aan dit bijzondere boek. Aangezien ik ook De jongen, de mol, de vos en het paard gelezen heb en daarvan erg onder de indruk was, ben ik erg benieuwd naar dit boek van Regina.

 

Beschrijving:

Een jonge ossenhoeder, een os en een konijn die samen in een tuin leven, navigeren elkaar voor het dagelijkse leven. Het verhaal verwijst naar zingeving en is gebaseerd op De Drie Leren, de drie pijlers van de Chinese filosofie: confucianisme, taoïsme en boeddhisme. De jonge ossenhoeder is geïnspireerd op het taoïsme, de os bekijkt de wereld met een boeddhistische rol en het ijverige konijn vertegenwoordigt het confucianisme. Door middel van gesprekken en boodschappen onderzoeken ze samen de wereld. Ze redden een mus uit de storm, steken een rivier over, helpen grootvader op het land of doen juist helemaal niets. Het verhaal bevat boodschappen over acceptatie, vriendschap, tederheid en mededogen.

 

Conclusie:

Dit bijzondere, mooie en inspirerende boek, roept gelijk verstilling en rust bij je op als je begint te lezen.


De tekeningen van Regina Linke zit het in de fijnheid en details van haar bijzondere illustraties. Het zijn echt beelden waarvoor je de tijd neemt om de boodschap van het beeld bij je binnen te laten komen. De summiere teksten waarover duidelijk is nagedacht vormen een krachtige aanvulling op de illustraties. Ik vind het bijzonder hoe Regina Linke drie personages heeft neergezet die alle drie op totaal sterke en eigen wijze naar het leven kijken en daar hun invullen aan geven. Hiermee toont Regina Linke mooie inzichten en boodschappen over het leven.


Het is een boek dat geschikt is voor alle leeftijden en een boek dat je ook nog regelmatig zal openslaan. Het laat je over verschillende vlakken en door de verschillende inzichten van de personages echt over het leven nadenken. Vanuit welk gezichtspunt bekijk jij de wereld?


De reis van de jonge ossenhoeder is een mooi, bijzonder, origineel en inspirerend verhaal dat via drie verschillende pijlers van de Chinese filosofie het leven bekijkt door de reis die de jonge ossenhoeder, de os en het konijn maken. Het verhaal bevat prachtige en bijzondere illustraties die in hedendaagse Chinese gongbi-schilderkunst gemaakt zijn. Echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page