top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De ring van de suikerbaron – Lorri Dudley

Ik kreeg van KokCentrumboeken en als ambassadeur van Tijdloze liefde de kans deze veelbelovende historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029733915 | 06 juli 2023 | 400 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Als ambassadeur van Tijdloze liefde, heb ik de eer en de kans om hun nieuwe boek te mogen lezen en recenseren. Ditmaal, deze veelbelovende historische roman. Het is het derde deel van een serie, al kan het boek, zo gezegd, prima als stand alone gelezen worden. De cover symboliseert het genre op prachtige wijze, van een roodharige vrouw die met een zwierende jurk over een loopbrug die over het water loopt, waarbij ze in de verte kijkt. De bijpassende typografie van de titel maakt het beeld helemaal af. Het is mijn eerste kennismaking met Lorri Dudley en ik heb dus niet de voorgaande delen van deze serie gelezen. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Op jonge leeftijd komt Hannah Rose Barrington noodgedwongen op eigen benen te staan. Haar voogd is een dronkaard die leeft op de erfenis van de vader van Hannah Rose Barrington. Wanneer ze een schip ten onder ziet en hoort gaat, twijfelt ze geen moment en doet ze er alles aan om zoveel mogelijk mannen te redden. Ze voelt zich direct aangetrokken tot een van de mannen. Bradlee Granville heeft zo zijn redenen om te reizen en probeert door zijn reizen te documenteren indruk te maken op de professoren in de hoop toch zo zijn studie af te ronden. Alleen nu hij strandt is zowel zijn rit naar Engeland als zijn kans om afstuderen ver te zoeken als zijn journaal in de zee verwoest is. De band tussen Hannah en Bradlee groeit, maar wanneer schuldeisers bij Hannah op de stoep staan wordt hun prille liefde enorm op de proef gesteld.

 

Mijn ervaring:

De heerlijke, levendige schrijfstijl van Lorri Dudley die vol passie zit past onwijs goed in dit verhaal en bij het genre historische roman. Ze weet de situatie, omgeving en gebeurtenissen zo te omschrijven dat die tijdsperiode op prachtige en sterke wijze tot leven komt en je als lezer helemaal in het verhaal op kan gaan. Daarbij weten de sterke dialogen het verhaal nog verder tot leven te brengen.


In het verhaal volgen we Hannah en alle gebeurtenissen en wendingen die haar heftige maar ook mooie leven haar brengen. Wanneer Hannah en Bradlee een tijd van elkaar gescheiden worden, volg je als lezer beide personages. Ik vind de verschillende personages in het verhaal enorm uniek en onderscheidend van elkaar weg gezet. Ook de veelzijdigheid aan verschillende standen en culturen zorgt voor een realistisch en sterk verhaal.


Met het sterke en heftige proloog, waarin enorm veel gebeurd, weet Lorri Dudley je als lezer direct mee het verhaal in te sleuren. Het proloog maakt indruk op me en maakt me erg nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Daarna wordt de verhaallijn een stuk rustiger en weet Lorri Dudley bij tijdens elementen en gebeurtenissen op prachtige wijze uit te diepen. Het is een mooie, ontroerende en intense verhaallijn die ook wat spanning kent, maar met name de intensiteit van liefde. Door de wendingen en gebeurtenissen weet het verhaal je in zijn greep te houden, al moet ik zeggen dat halverwege het verhaal, de verhaallijn een beetje bleef kabbelen, waarna het ineens weer vrij krachtig en sterk verder ging. De opbouw naar het plot met de plottwist is verrassend en sterk. Ook al had ik door de titel van het boek enige verwachting van de afsluiting van het verhaal, wat ook klopte, is het toch een prachtig, mooi en goed verhaal.


De ring van de suikerbaron is een prachtige, ontroerende, intense en ook een tikkeltje spannende historische roman. De unieke en sterke personages, en met name de zelfstandige en eigentijdse Hannah, zijn goed in een sterke verhaallijn verwerkt. Lorri Dudley heeft een vlotte, levendige schrijfstijl vol emotie en passie, waardoor het verhaal echt op je gevoel speelt. Ik heb enorm genoten van het verhaal en ik ga zeker de twee vorige delen nog lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page