top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De schaduwman – Helen Fields

Dit boek leek me zo geweldig dat ik aan Ambo|Anthos vroeg om een recensie-exemplaar en die kreeg ik! Onwijs bedankt.

Nederlands | E-book | 9789026362699 | 30 mei 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij Ambo|Anthos | Prijs €13,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Perfecte wraak die me echt van mijn sokken wist te blazen, stond ik dan ook te springen om het nieuwe en stand alone boek van Helen Fields te gaan ontdekken. Het boek heeft een bijzondere en uitnodigende cover. De houten vloerdelen waarop een silhouet van een schaduw met drie rode rozen te zien is, waarvan een geknakt is en ondersteboven ligt. Het beeld en de typografie vormen een sterk beeld en toch blijft de titel goed leesbaar. De ondertitel: "Je ziet hem niet... maar hij is er toch" maakt me nog nieuwsgieriger. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Elspeth, Meggy en Xavier zijn ontvoerd en zitten opgesloten op een zolderverdieping. Ze weten niet waarom ze daar zijn en waar ze zijn. De schaduwman heeft ze meegenomen, wil vreemde rollenspellen spelen en laat ze niet gaan. Wanhopig proberen ze samen te werken en een ontsnapping te vinden in de hel waarin ze zich bevinden. De schaduwman is geen nachtmerrie, hij bestaat echt.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een prikkelend en onheilspellend proloog, waarmee Helen Fields je direct nieuwsgierig maakt en het verhaal in weet te trekken. Het verhaal kent redelijk wat personages, maar ze zijn uniek, sterk neergezet en goed uitgediept. Daarbij wisselt het verhaal ook van verschillende perspectieven, maar dit heeft ze op bijzonder sterke wijze gedaan, want ik kwam niet in verwarring en juist door deze wisseling kreeg het verhaal diepgang in de personages, het verhaal en kreeg je echt een goed compleet beeld van de situatie. De verhaallijn is origineel, enorm spannend en zit verrassend sterk in elkaar. Ondanks dat je als lezer vanaf het begin mee gaat met de dader en ook het verhaal van de andere personages leest, weet je al wie er achter de acties zit. Wel weet Helen Fields enorm goed een spannend en onheilspellend sfeer / gevoel neer te zetten over zijn motieven. Daarnaast weet ze een sterke verandering in sfeer en ambiance te zetten wanneer het verhaal switch naar de profielschetser, Connie en de rechercheur, Baarda. Het verhaal kent sterke wendingen en gebeurtenissen waardoor je als lezer echt aan je stoel gekluisterd zit tot het einde. Zeker richting het plot zat ik het verhaal met ingehouden adem te lezen. Wat een grandioos, ijzersterk en daverend spannend einde. De schaduwman is een ijzersterke, spannende en meeslepende pageturner. Het is een verhaal waar je echt in wordt gezogen. De personages zijn enorm goed neergezet en uitgediept, daarbij speelt de verhaallijn enorm op je gevoel in. De wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat je het boek niet los kan laten en zeker richting het plot wordt het verhaal bloedstollend goed. Ik heb van begin tot einde genoten van dit ijzersterke verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page