top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De stem van Napels – Sarah Steele

Ik kreeg van Uitgeverij KokBoekencentrum de kans om mee te doen aan de blogtour van deze veelbelovende historische roman.

Nederlands | Paperback | 9789029736282 | 14 maart 2024 | 400 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Ik las al eerder De vergeten spionne van Sarah Steele, een historische roman die een enorme indruk op me maakte. Hierdoor heb ik erg hoge verwachtingen van dit nieuwe boek van haar. De cover is ook veelbelovend. We zien een foto van een duister steegje in een verloop van donkerblauw naar oranje in de achtergrond. In het steegje loopt een jonge vrouw in een rode jurk achterom kijkend. Ik verwacht en hoop weer een meeslepend, indrukwekkend en mooi verhaal.

 

Het verhaal:

We volgen in dit boek twee verhaallijnen. Het ene verhaal speelt zich af in 1943 en lezen we over Napels in de Tweede Wereldoorlog, het andere verhaal speelt zich af in de jaren 60 en lezen we over het glamoureuze Hollywood.1942. Luisa Giodano heeft haar moeder verloren aan een dodelijk ziekte, haar man pleegt verraad aan de nazi's en zorgt ervoor dat Luisa haar ongeboren kind verliest. Het enige wat Luisa staande houdt is haar stem. Ze gebruikt haar stem om de vrouwen van Napels aan te sporen tot verzet tegen de nazi's.

192. Actrice Lola heeft ook een onstuimig leven achter de rug. Van de schimmige straten van Napels waar ze opgroeide behoort ze inmiddels tot het blinkende Hollywood. Ze krijgt een bijzondere rol aangeboden. Ze krijgt een filmrol aangeboden als heldin van het Italiaanse verzet. Hiervoor moet ze alleen terugkeren naar huis en wordt ze opnieuw geconfronteerd met haar pijnlijke verleden. Als Lola op zoek gaat naar het verhaal achter de film, al snel ontdekt Lola dat er in Napels veel mensen met geheimen rondlopen, maar dat de vrouw die mag spelen het grootste geheim van allemaal bezit.

 

Mijn ervaring:

Sarah Steele heeft een hele vlotte, levendige en meeslepende schrijfstijl die bijna filmisch is. Het verhaal leest zo vlot en fijn dat je helemaal meegaat in de twee totaal verschillende verhaallijnen. Beide verhaallijnen bevatten veel details van de tijd, omgeving en gebeurtenissen, waardoor je het verhaal voor je ogen ziet afspelen. Met haar krachtige en realistische dialogen maakt Sarah Steele het verhaal helemaal compleet.


Het verhaal volgt twee verhaallijnen, van twee krachtige, bijzondere en intrigerende vrouwen. Lola en Luisa. Beide vrouwen zijn met finesse en aandacht neergezet, waardoor je als lezer met beide personages in het intrigerende en meeslepende verhaal mee kan gaan. Ook de andere personages in het verhaal zijn uiteenlopend en goed neergezet. Daarbij vind ik het erg intrigerend dat Sarah Steele in beide verhaallijnen erg sterke en krachtige vrouwen neerzet en in beide verhaallijnen een ontrouwe man.


Beide verhaallijnen weten me direct te pakken. De verhaallijnen wisselden elkaar af, maar bij iedere wisseling, wilde ik weten hoe het af zou lopen. Hierdoor wilde ik het boek gewoonweg niet wegleggen omdat ik wilde weten hoe het verder ging. De verhaallijn van Luisa maakt het meeste indruk op me. De manier hoe dat Luisa na alles blijft strijden voor verzet tegen de nazi's is indrukwekkend. Het verhaal bevat heftige gebeurtenissen en wendingen en zeker als je weet dat Sarah Steele veel dingen heeft gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen. Zo ook de vrouw met de stem van Napels. Aan het einde komt het verhaal op bijzondere en verrassende wijze samen, waarna het mooi wordt afgesloten.


De stem van Napels is een indrukwekkend, meeslepend, heftig maar ook mooi verhaal. Het is bijna filmisch geschreven, waarbij je opgaat in twee intrigerende verhaallijnen, de ene in 1942 en de andere in 1962. De twee hoofdpersonages zijn realistisch en met veel aandacht en finesse neergezet. Het verhaal heeft indruk op me gemaakt, daarbij wetend dat veel gebaseerd is op feitelijke gebeurtenissen. Echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page