top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Torenclub-serie 3 - De Torenclub en de wraak van Keket – Marianne van der Wal

Ik mocht mee doen met de blogtour van Dutch Venture Publishing. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9798215274255 | 13 oktober 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Dutch Venture Publishing | Prijs 4,99


Voor het lezen:

Inmiddels ben ik fan van De Torenclub en heb ik de twee voorgaande delen met liefde en plezier gelezen en geluisterd. Met de aankondiging van deel drie en de kans om deel te nemen aan de blogtour, kon ik deze kans natuurlijk niet laten schieten. Ik ben enorm benieuwd naar het volgende avontuur dat De Torenclub mee gaat maken. Gaat het weer zo'n mooi, goed en spannend verhaal worden? De cover voorspelt in ieder geval een spannend avontuur. We zien de leden van De Torenclub op de achtergrond in een tempel, een man met een fakkel verdedigt de kinderen tegen twee mummies die het op hen voorzien hebben. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De leden van De Torenclub gaan weer een nieuwe uitdaging aan. Ze worden uitgenodigd bij de expositie van de halsketting van koningin Nefertiti in het Egyptisch museum in Caïro. Op dat moment wordt er een papyrus rol gestolen. Wanneer de politie is gearriveerd, zijn de daders al spoorloos verdwenen. De Torenclub gaat op onderzoek om de gestolen papyrusrol op te sporen, daarbij stuiten ze op een mythe over een levensgevaarlijk en magisch amulet. Als deze amulet in de verkeerde handen valt, is een ramp niet te overzien en is niemands leven meer zeker.

 

Mijn ervaring:

Marianne van der Wal heeft zo'n vlotte, fantasierijke, levendige en krachtige schrijfstijl, dat ze me direct weer zonder enige moeite mee neemt in een nieuw avontuur van De Torenclub. De personages van De Torenclub, zijn me inmiddels bekend, hierdoor voelt het weer heel snel vertrouwd en fijn om verder te lezen. Daarbij is het leuk dat je ook de kinderen van De Torenclub door alle gebeurtenissen wat volwassener ziet worden.


Marianne van der Wal heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezers in haar woord en zinskeuze, ook worden de archeologische en mythologische onderwerpen in het verhaal op natuurlijke wijze uitgelegd.


Het verhaal is weer een enorm spannend, origineel en verrassend goed avontuur. Het verhaal bevat ditmaal wat meer fantasie en magie dan de twee voorgaande delen, maar Marianne van der Wal heeft dit op zo'n manier in de verhaallijn verweven dat het past en klopt. Het verhaal is net als de voorgaande delen opgebouwd uit stukken legende, die cursief gedrukt zijn en het verhaal van De Torenclub. Hierdoor bouwt de spanning en de verhaallijn zich langzaam op tot een enorm spannend avontuur. Marianne van der Wal weet door de combinatie van beide je als lezer enorm nieuwsgierig en geboeid te houden. Het verhaal kent veel actie, spanning, onverwachte wendingen en gebeurtenissen. Zeker tegen het einde is het actie- en spanninggehalte erg hoog. Het verhaal wordt zoals gewoonlijk weer op fantastische wijze mooi en goed afgerond, zodat je het avontuur met een goed gevoel dichtslaat.


De Torenclub en de wraak van Keket is een enorm spannend, magisch en origineel avontuur. Dit spannende jeugdboek is absoluut een dikke aanrader. Marianne van der Wal heeft een enorme levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Het avontuur bevat veel actie en spanning en ditmaal ook veel fantasie en magie. Daarbij is het enorm leuk dat je door het lezen van het verhaal ineens wat archeologische en mythologische kennis opdoet. Het verhaal is los te lezen, maar de hele serie is zeker het lezen waard!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5



16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page