top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Torenclub en het geheim van de grafheuvel – Marianne van der Wal

Na het lezen van deel 2 van de Torenclub, werd het hoogste tijd om ook deel 1 te lezen. Dit werd luisteren toen ik zag dat mijn bibliotheek het boek ook als luisterboek beschikbaar had.

Nederlands | Luisterboek | 9788728249994 | maart 2022 | Verteller: Thijs Miedema | Speelduur 5u 11m | SAGA Egmont | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het lezen van deel 2 van de Torenclub, werd het hoogste tijd om ook deel 1 te lezen. Dit werd luisteren toen ik zag dat mijn bibliotheek het boek ook als luisterboek beschikbaar had. Deel 2 vond ik namelijk enorm leuk en zorgde ervoor dat ik ook nieuwsgierig werd naar het eerste deel en het ontstaan van de Torenclub. Ook deel 1 heeft een uitnodigende cover, helaas zie je daar als je het e-book beluisterd maar weinig van. Je ziet op de voorzijde muren van een oud gebouw, waarbij 2 kinderen, een jongen en meisje een donkere ruimte zijn binnen getreden en onderzoek doen. De typografie van de titel sluit er mooi bij aan. Hopelijk is deel 1 net zo'n leuk en spannend avontuur als dat deel 2 was.

 

Het verhaal:

De twaalfjarige Joost woont samen met zijn zusje en ouders in een gezellig dorp. Zijn vader is eigenaar van een historisch en archeologisch museum. De laatste tijd neemt het aantal bezoekers steeds verder af en ziet het er naar uit dat het museum misschien wel moet sluiten en ze moeten verhuizen. Maar dan stuiten Joost en zijn klasgenootje Karlijn op een geheimzinnige grafheuvel die een ondergronds gangenstelsel bezit. In de gangen vinden ze raadsels die verwijzen naar een eeuwenoud mysterie en een nooit gevonden schat. Deze vondst zou wel eens het museum van de ondergang kunnen redden. Helaas zijn er kapers op de kust en worden ze op hun hielen gezeten. Ook moeten ze bij hun zoektocht samenwerken met de pestkoppen uit hun klas. Zal het hun lukken om de raadsels op te lossen en samen de schat te vinden?

 

Mijn ervaring:

Wat een super leuk, spannend en groot avontuur is dit verhaal. Marianne schrijft op een hele leuke, vlotte en krachtige manier. Ze houdt goed rekening met de jonge lezertjes door rekening te houden met niet te lange zinnen en de moeilijke woorden, als die voorkomen, worden op een hele goede en speelse wijze opgelost. Het is echt een boek voor kinderen die op zoek zijn naar avontuur en wel tegen wat spanning kunnen. Want ook ditmaal is het een erg spannend, maar ook vooral leuk verhaal. Het verhaal is ingesproken door Thijs Miedema die een hele prettige spreekstem en spreektempo heeft.


De verhaallijn is erg leuk opgezet. Doordat de twee hoofdkarakters een Joost en Karlijn, ofwel een jongen en een meisje zijn, is het boek daarmee denk ik ook voor beide erg leuk om te lezen. Marianne weet daarnaast op een hele leuke manier geschiedenis en kennis in haar avontuur te verweven waardoor dat je tijdens het spannende avontuur ook een hoop kennis leert. Er zit een goed tempo in het verhaal en het verhaal neemt veel verrassende wendingen waardoor je als luisteraar, of lezer geboeid blijft. Het plot was toch ietsje anders als dat ik verwacht had, maar het loopt goed af en ook het einde is erg leuk.


Ik heb genoten van het eerste deel van de Torenclub. Beide avonturen zijn echte aanraders om te lezen of te luisteren. De verhalen kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen of beluisterd worden. Ik weet zeker dat veel jonge lezertjes deze spannende avonturen erg zal aanspreken. Ik kijk dan ook vol verwachting uit naar het derde deel van de Torenclub.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page