top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mythosmoorden 2 - De valhallamoorden – Alexander Olbrechts

Ik kreeg van Godijn Publishing de vraag of ik deze nieuwe thriller wilde lezen en recenseren.

Nederlands | Paperback | 9789464641790 | 24 februari 2024 Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €29,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op beeldende en vlot geschreven thrillers, zeker als er mythologie of geschiedenis in terug komt. Aangezien De Heraklesmoorden zo geweldig waren, wilde ik zonder twijfel snel aan deel twee beginnen. De cover is zonder twijfel intrigerend, waarop een raaf te zien is voor een raam met een nachtelijke en regenachtige achtergrond. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Bij een vijver wordt een lichaam gevonden, het slachtoffer mist een lichaamsdeel, dat niet veel later bij een journalist van een lokale klant in een postpakket arriveert. Een vrouw wordt door de beruchte wielklemontvoerder gevangen genomen en ondervind een verschrikkelijk lot. IJzingwekkende en gruwelijke moorden teisteren de Vlaamse stad Leuven. Alle slachtoffers hebben overeen dat ze een lichaamsdeel missen. Hoofdinspecteur Rudi Smeets en zijn team krijgen deze zaak toegewezen en al snel speelt de moordenaar een illuster spel met hen. Doelbewust stuurt hij de rechercheurs in de richting van de Noordse mythologie. De dader van deze moorden lijkt zich te linken aan het motief van de Noordse oppergod Odin. Ook de lokale krant ontvangt berichten van de moordenaar. Deze ontvangen het bericht “To dager til Ragnarök”. Hierdoor zien ze in dat ze nog maar 2 dagen hebben om de zaak op te lossen, maar wat is de moordenaar van plan? Rudi zal tot het uiterste moeten gaan om het bloedstollende mysterie te doorgronden voordat de moordenaar het eindspel inzet. Zal het Rudi lukken?

 

Mijn ervaring:

Alexander Olbrechts heeft zo'n vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl, dat je helemaal mee het spannende, gruwelijke en goede verhaal wordt ingezogen. Hij weet dingen goed te beschrijven, waardoor je ze voor je ogen ziet gebeuren en vult dit aan met realistische en sterke dialogen.


Het is geschreven vanuit het alwetende perspectief, dat per stuk wisselt van een personage of personages die er gevolgd worden. Vanuit het overall perspectief volg je het verhaal vanuit verschillende gezichtspunten en op verschillende locaties. Ondanks dat je zou denken dat je daardoor wat minder in het verhaal op zou gaan, geldt dat bij deze erg goede en spannende thriller absoluut niet. In dit deel zie je ook hoofdinspecteur Rudi Smeets en zijn team terugkomen. Het is sterk hoe deze personages nu door de delen heen verder worden uitgediept. 


De spanning begint met een goed begin er direct in en Alexander Olbrechts weet deze spanning goed vast te houden. Daarbij voelt hij perfect aan wanneer hij de verhaallijn moet versnellen en vertragen of iets meer in details te treden, zoals over de Noordse mythologie. Deze toevoeging aan het al spannende en gruwelijke verhaal is echt een sterke toevoeging. Het is daardoor echt een boek dat je gewoonweg in één keer moet uitlezen omdat hij te spannend is om weg te leggen. Het verhaal en de zaak worden goed afgerond.


De Valhallamoorden is een gruwelijk spannende en goed geschreven pageturner. De schrijfstijl van Alexander Olbrechts is zo vlot en beeldend dat je compleet in het verhaal opgaat. Het verhaal zit erg goed in elkaar en doordat je het verhaal volgt vanuit verschillende gezichtspunten en locaties weet Alexander Olbrechts de spanning goed op te laten lopen. Ik heb erg genoten van deze gruwelijk goede thriller!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page