top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De vrouw in scherven – Naomi De Meer

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze thriller novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461099037 | 21 april 2024 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Naomi's vorige novelle De vrouw die moord riep heb ik hoge verwachtingen van deze nieuwe thriller novelle. Van De verhalenfabriek ontving ik een recensie-exemplaar. Super bedankt. Het boek heeft weer een cover in dezelfde stijl als de vorige novelle. Ditmaal zien we een sepia foto van een vrouw met haar rug naar ons toegekeerd, turend in de verte.

 

Het verhaal:

Evi is psychologe en heeft net haar eigen praktijk opgezet. Het is nog zoeken naar voldoende cliënten, dus ze is maar wat blij als ze weer een nieuwe cliënt kan verwelkomen in haar praktijk. De jonge vrouw, Juliët, heeft een zeldzame maar zeer ernstige fobie en angst voor spiegels. Evi weet hier nog weinig over, maar is vastbesloten Juliët te helpen. Al snel lijkt het wat beter te gaan met Juliët, totdat ze plotseling overlijdt. De doodsoorzaak is een bizar ongeluk met een spiegel. De politie doet de zaak af als vreemd, maar zelfmoord. Het zit Evi niet lekker en ze besluit zelf op onderzoek te gaan. Wat is er werkelijk met Juliët gebeurd?

 

Mijn ervaring: Wat een verrassend originele en spannende thriller novelle heeft Naomi de Meer weten neer te zetten. Ook deze thriller novelle is zonder twijfel weer een geweldig spannend en goed verhaal met verrassende wendingen.


Naomi de Meer heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en ze schrijft lekker krachtig, waardoor het verhaal gemakkelijk en fijn leest. Ondanks dat het een kort verhaal is weet ze de verschillende personages goed neer te zetten, Evi weet ze zelfs wat uit te diepen en weet ze een goede verscheidenheid aan personages in het verhaal te verwerken.


Het verhaal volgt naast het spannende verhaal waarin Evi hulp en ondersteuning biedt aan Juliët die kampt met een spiegelfobie ook een verhaallijn over het privéleven van Evi. Beide verhaallijnen zijn pakkend en na het einde toe weet Naomi de Meer ze op onverwachte en verrassende wijze te verbinden. Dit heeft ze erg goed gedaan. Naomi de Meer weet je meerdere malen op het verkeerde been te zetten over het verloop van het verhaal. Zeker wanneer Juliët overlijdt, neemt de spanning goed toe.


De vrouw in scherven is een erg goede, spannende en originele thriller novelle. Naomi de Meer heeft de personages sterk en goed neergezet. Ze weet zelfs in het korte verhaal diepgang te brengen wat het verhaal nog sterker maakt. Het is een verhaal met verrassende wendingen en gebeurtenissen, waardoor je de novelle in één keer uitleest. Mijn hoge verwachtingen zijn uitgekomen. Een geweldige thriller!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page