top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De weg naar Rose Cottage – Dineke Epping

Wauwie! Uitgeverij KokBoekencentrum mega mega bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789029735780 | 09 november 2023 | 400 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Als ambassadeur van Tijdloze liefde en Uitgeverij Kokboekencentrum kreeg ik de kans deze nieuwe historische roman te lezen en te recenseren. Enorm bedankt. Het is het eerste boek van Dineke Epping dat ik ga lezen. Deze schrijfster is voor mij nog onbekend. De cover is erg uitnodigend. Op de cover zien we een vrouw die met de rug naar je toegekeerd staat en over haar schouder kijkt met een zelfbewuste blik in haar ogen. Op de achtergrond zien we een natuurlandschap met een oud landhuis/kasteel en een rozenstruik. Ik hoop op een mooi verhaal met een mooi thema of mooie boodschap.

 

Het verhaal:

In het negentiende-eeuwse landhuis in Engeland werkt Daisy Wilkins. Ze is kamenierster van twee jongedames. Dan krijgt ze onverwachts ontslag, als ze hoort dat de vrouwen gaan reizen en daarbij haar niet kunnen gebruiken. Bij de rijke familie Grant zoeken ze wel nog iemand. Daar wordt net haar beste vriendin Emily beschuldigd van diefstal. Daarop besluit Daisy te solliciteren, om daar de waarheid te achterhalen. Wie is te vertrouwen in het landhuis? Haar jeugdvriend Ryan in ieder geval niet. Toch zal Daisy met hem moeten samenwerken om de dader op te sporen, maar lukt haar dat zonder haar hart te verliezen?

 

Mijn ervaring:

Dineke Epping heeft een hele sfeervolle, levendige en fijne schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal enorm fijn en weet ze met haar verhaal gelijk een mysterieus en een beetje onheilspellend gevoel op te roepen. Daarbij weet ze door middel van krachtige en realistische dialogen het verhaal helemaal tot leven te brengen.


Het verhaal begint op het moment dat Daisy nog werkzaam is als kamenierster van de twee jongedames in Almsworth, waarbij ze droomt om de wereld over te reizen. Plots valt haar droog in duigen en begint voor mij pas echt het verhaal.

Daisy is neergezet als een zelfstandige en veerkrachtige vrouw die voor haar dromen en haar eigen kansen vecht. Dit merk je al gelijk, doordat ze snel na haar teleurstelling zoekt naar een andere oplossing. Daisy is vrij ver uitgediept en goed neergezet, waardoor je met Daisy goed in het verhaal mee kan gaan. De andere personages worden heel verschillend neergezet, het ene personage wordt verder uitgediept dan het andere, wel hebben ze allemaal wel iets geheimzinnigs, waardoor je net als Daisy niet weet wie je echt kan vertrouwen.


Het verhaal heeft een intrigerende en mooie verhaallijn. Naast het leven van kamenierster wat uitvoerig wordt beschreven, spelen ook de intriges in het Britse landhuis, meneer Doyle die de krant runt en waar Ryan voor gaat werken, de soort van bibliotheek die Daisy met mede dorpsbewoners opzet, de barre werkomstandigheden waaronder de mannen bij de houtkap moeten werken en tot slot de achtergrond over de vader van Ryan. Hierdoor is het een breed en realistisch verhaal en waarin veel wendingen en gebeurtenissen zitten. Het is een erg boeiend en interessant verhaal. Zeker de intriges in het Britse landhuis die tegen het einde hoog oplopen. Ik had wel een idee hoe de vork in de steel zat, de achterliggende reden was verrassend. Het verhaal sluit mooi en volledig af.


De weg naar Rose Cottage is een mooi, intrigerend en goed verhaal over het leven van een kamenierster in een Brits landhuis. Daisy, het hoofdpersonage, is mooi uitgediept. Het verhaal is levendig en sfeervol geschreven. Het verhaal heeft een vrij brede verhaallijn waardoor het verhaal veel wendingen en gebeurtenissen kent, waardoor het een enorm boeiend en interessant verhaal is. Ik heb echt genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page