top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De wereld tussen jou en mij – Stephenia Mcgee

Ik kreeg van Uitgeverij KokBoekencentrum en Feelgood met een hart te kans om dit veelbelovende boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029734103 | 30 maart 2023 | 368 pagina's KokBoekencentrum | Prijs 24,99


Voor het lezen:

Alleen al door de prachtige en sprekende cover werd mijn aandacht tot dit boek getrokken. Op de cover zie je een zonsopgang met een vrouw en twee prachtige paarden die liefde uitstralen met op de achtergrond een groot landhuis. De typografie sluit perfect aan op het historische roman gevoel. Het wordt mijn eerste kennismaking met Stephenia McGee, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijftalent.

 

Het verhaal: Een aangrijpende historische roman over een paardenranch en een oud familiegeheim dat alles kan verwoesten.

Nora Fenton heeft een enorme liefde voor paarden en passie en houdt mannen liever op afstand. Ze woont met haar zieke vader en moeder op Emberswild waar ze hun paarden traint. Wanneer haar vader overlijdt probeert Nora de paardenranch draaiende te houden. Dat is al moeilijk genoeg, zeker als haar oom zich er nog eens mee komt bemoeien en een vreemdeling aanneemt om de paarden te trainen. De vreemdeling heet Silas Cavellero en begint al snel vragen te stellen over een ongeluk van vijftien jaar geleden. Nora vermoedt dat er meer achter de bedoelingen van Silas zit dan enkel het trainen van de paarden. Zeker omdat de woorden van haar vader ook door haar hoofd blijven spoken: Emberwild is gebouwd op een leugen...

 

Conclusie:

Het verhaal wisselt tijdens de hoofdstukken tussen Nora en Silas, maar wordt voor het overgrote deel door de ogen van Nora verteld. Het is knap gedaan, want Stephemoa McGee weet beide personages die verschillend zijn enorm mooi en goed uit te diepen waardoor je er goed in kan opgaan. Zeker het personage Nora zit gelijk in mijn hart, deze krachtige, sterke en enorm zelfstandige en eigenwijze vrouw (zeker voor die tijd) weten ervoor te zorgen dat ik haar enorm koester en met haar mee kan leven.


De verhaallijn is origineel, bijzonder en diepgaand. Het is echt een roman die enorm bij je weet binnen te dringen. Daarnaast is het verhaal sterk doordat het verschillende lijnen en zaken bevat die spelen, zoals de dood van de vader van Silas, de voortgang van de ranch, de oom van Nora die de boel wil overnemen en het leven van Nora wil bepalen en de liefde die opbloeit tussen Silas en Nora. De wending die het verhaal neemt, zorgt ervoor dat je het boek niet weg kan leggen en het plot is verrassend, sterk maar wel absoluut op en top feelgood.


De wereld tussen jou en mij is een bijzondere, originele en sterke historische roman die me enorm wist te raken. Meerdere malen wisten de gebeurtenissen mijn adem te ontnemen en zat ik met tranen in mijn ogen. Wanneer je aan dit boek begint, leg je het pas weer weg wanneer het uit is. Wat een fantastisch mooie en pakkende roman. Een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page