top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Deepfake – Max van Olden

Ik kreeg tot mijn grote verrassing dit nieuwe boek van Max van Olden en Uitgeverij Kluitman cadeau. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789020609752 | 15 juni 2023 | 112 pagina's Uitgeverij Kluitman | Prijs €9,95


Voor het lezen:

De confronterende en duistere cover weet direct mijn aandacht en nieuwsgierigheid te wekken. Ik ben zelf niet echt heel erg bekend in wat er allemaal tegenwoordig met virtual reality etc mogelijk is, maar dit klinkt als een spannend en goed verhaal. Ik heb nog niet eerder een boek van Max van Olden gelezen, maar doordat alle Kluitman novelles steengoed zijn, heb ik ook voor deze hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Brenda, de beste vriendin van Liz, komt op een ochtend niet opdagen op school. Wanneer Liz berichtjes stuurt aan Brenda worden ze niet gelezen en ook haar social media is helemaal gewist. Wat is er aan de hand? Dan belt de moeder van Brenda, om Liz te vertellen dat Brenda in coma ligt na een zelfmoordpoging. Jurgen, de broer van Liz, gedraagt zich verdacht. Waarom gaat hij ineens zoveel om met Kevin, de ex van Brenda? Liz vertrouwt het niet en kijkt stiekem op zijn computer. Ze vindt een naaktvideo van Brenda. Hoe komt haar broer hieraan? Heeft Kevin er ook wat mee te maken? Liz gaat op onderzoek en al snel blijkt dat niets is wat het lijkt.

 

Mijn ervaring:

Max van Olden heeft een enorm levendige, krachtige en vlotte schrijfstijl. Hierdoor zit er een heerlijk hoog tempo in de verhaallijn, is het realistisch en goed geschreven door de sterke dialogen en leest het verhaal gemakkelijk en fijn.

Het verhaal is geschreven vanuit een perspectief dat het hoofdpersonage Liz volgt. Hierdoor kijk je met Liz mee met de gebeurtenissen en wendingen die het spannende verhaal maken. Alle personages, dus naast Liz, zijn ook Jurgen, Kevin en Brenda, erg realistisch en goed neergezet. Daarbij is het een erg eigentijds verhaal door het whatsapp contact en de social media waarmee de jongeren zich bezighouden. Max van Olden heeft zich goed in de doelgroep en personages verplaatst.

Het verhaal heeft een enorme originele, indrukwekkende en eigentijdse verhaallijn. Het verhaal weet me op meerdere momenten te verrassen door de wendingen en gebeurtenissen die het verhaal neemt. Gedurende het verhaal weet Max van Olden op verschillende manieren de spanning te verhogen. Want wie is eerlijk tegen Liz en wie is op wat anders uit. Zeker tegen het einde zit je bij deze novelle met ingehouden adem op het puntje van je stoel. Want een onwijs gaaf en goed verhaal.


Deepfake is een enorm vlotte, levendige en spannende novelle. Het is een origineel verhaal dat goed in elkaar zit. De jeugdige personages zijn realistisch en op sterke wijze neergezet. Er zit een heerlijk hoog tempo in de verhaallijn en zeker tegen het einde zit je net als ik op het puntje van je stoel. Geweldig, spannend en goed verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page