top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Digitale gremlins – Rens van der Vorst

Een boek rondom slim omgaan met het algoritme en het gebruik van devices. Dit klinkt enorm leerzaam en zinvol. Van Uitgeverij Business Contact kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789047017103 | 07 maart 2023 | 240 pagina's Uitgever: Business Contact | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Meer leren rondom algoritmes en daarmee slimmer omgaan met het gebruik van social en online devices. Zeker in deze tijd, waarbij we een groot deel van onze dag hiermee kwijt zijn, lijkt me dit een enorm leerzaam en inspirerend boek om te gaan lezen. De cover geeft me het gevoel van een affiche uit de jaren 70/80. Het is anders en daarmee erg uitnodigend. Ik hoop veel van dit boek te gaan leren.

 

Het verhaal:

Word je bewuster van de invloed van het algoritme en ga ze met hilarische inzichten en slimme hacks te lijf. Want één ding is zeker, de digitale technologie oefent een grote druk en invloed uit op ons leven. Tijd om de controle terug te pakken. Door middel van de kritische blik van Rens van der Vorst krijg je een goed beeld van de invloed van de digitale technologie. Om de haverklap verschijnen apps en digitale diensten waarmee het nog sneller, simpeler en gemakkelijker kan. Maar in ruil hiervoor help je grote technologiebedrijven aan meer geld, macht en data. Schud de digitale gremlin in je wakker en ga op een slimme manier deze invloed te lijf.

 

Mijn ervaring:

Wat een verhelderend, leerzaam en inspirerend boek is dit! Rens van der Vorst heeft een hele vlotte, toegankelijke en heldere manier waarop hij zijn kritische blik laat gelden op de digitale technologie waarmee we dagelijks in ons leven te maken hebben.

In zijn boek werpt hij zijn blik op google, online bestellen, streamen, twitteren, privacy, aandacht, kiezen, sociale media, seks, een betere baas, gebruik van apps, een betere werknemer en een digitale gremlin worden. Hierdoor is het een heel volledig en breed boek dat alle facetten van de digitale media omvat.


Het boek is aan de binnenzijde enorm prettig en fijn vormgegeven. De tekst is opgebouwd uit heldere alinea's en paragrafen en wordt onderbroken met sterke quotes of frases van Rens van der Vorst. Buiten zijn heldere en sterke betoog, deelt hij ook direct heldere tips en aandachtspunten hoe je als lezer zelf beter met algoritmes en digitale technologie om kan gaan. Het is echt enorm leerzaam en inspirerend. Hij weet me veel nieuwe dingen en inzichten te geven waar ik eerder niet bij stil heb gestaan.


Digitale gremlins is een enorm leerzaam, helder en inspirerend boek. Mij heeft het veel nieuwe inzichten gegeven over algoritmes en de dagelijks gebruikte technologie. Door de kritische blik en kennis gecombineerd met tips en hacks, zorgt het boek ervoor dat je ook zelf veranderingen kan bewerkstelligen. Het is ook sterk dat hij de digitale technologie breed belicht van Google, tot streaming, apps en social media. Ik zeg, voor iedereen een dikke aanrader. Het laat je zeker bewuster worden van de invloed van de digitale technologie op je eigen leven.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

127 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page