top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein een recensie-exemplaar van deze prachtige en veelbelovende roman. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789026169878 | 06 februari 2024 | 352 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Ik heb enorm hoge verwachtingen van deze nieuwe historische roman serie. Alleen al de cover vind ik intrigerend en prachtig. Op de cover zien we een vrouw in een paarse jurk met op de achtergrond een savanne met wilde dieren en een felblauwe lucht. Het totaal vormt, samen met de paarse titel, een warm en sfeervol beeld. De ondertitel: 'Kenia, 1910. De jonge Ivy reist naar Kenia en besluit daar een nieuw leven op te bouwen, wat haar niet makkelijk wordt gemaakt.. ', weet mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal nog meer te vergroten.

 

Het verhaal:

Kenia, 1910. Ivory Parkland Rowe reist samen met haar ouders vanuit Engeland naar Kenia voor een safari vakantie. Daar gaat voor Ivy een nieuwe wereld open en ze wordt ter plekke verliefd op het land en de natuur. Ook ontstaat er een liefde voor Adrian Edgecumbe, de groot wild jager die hen tijdens de safari rondleidt. Ivy besluit dan ook snel met Adrian te trouwen, waarna al snel blijkt dat Ivy voor Adrian niets meer is dan een trofee. De oorlog breekt uit en Adrian besluit zich aan te melden bij het leger. Dan komt er bericht dat Adrian gesneuveld is, waarbij Ivy de leiding over het safari bedrijf overneemt en flinke veranderingen doorvoert. Op haar safari's mag er niet meer op dieren worden geschoten, enkel nog gefotografeerd. Andere witte jagers komen in het verzet tegen de plannen van Ivy, maar Ivy is vastberaden. Hierbij wordt ze gesteund door Sanele Zoeloe, Adrians rechterhand. Langzaam ontwikkelt hun vriendschap tot meer, maar hoe zal de buitenwereld hierop reageren?

 

Mijn ervaring:

De historische roman is enorm levendig, sfeervol en vlot geschreven. Sarah Lark heeft zich erg goed in de historische achtergrond van het land en gebeurtenissen verdiept en dit is dan ook goed te merken in het verhaal. Dit zorgt voor een realistisch, sterk, mooi en goed verhaal.


We volgen het verhaal van Ivy. Doordat we eerst over de jeugd van Ivy lezen, krijg je een goed beeld van het personage dat gedurende het verhaal zich op krachtige en mooie wijze evolueert en vormt. Het is al van jongs af aan een sterke, nieuwsgierige en ondernemende vrouw die het onbekende niet uit de weg gaat. Ook de manier waarop Ivy haar eigen mening vormt en daarachter blijft staan roept bij mij bewondering op. Naast Ivy vormen de andere personages een erg divers, uniek en uiteenlopend gezelschap. Ivy sluit vriendschappen met verschillende culturen, standen/klassen en geloven en dit alles weet Sarah Lark op sterke wijze in de verhaallijn te verweven.


Het verhaal heeft een intrigerende, bijzondere en mooie verhaallijn. Door het al unieke personage en gekozen locatie waar het verhaal zich afspeelt is het alleen al een bijzonder verhaal. Sarah Lark weet de Keniaanse cultuur en natuur zo te beschrijven dat je er een goed beeld en gevoel bij krijgt. Ook het wild en de afkeer van het schieten op wild dat Ivy heeft is goed in beeld gebracht. Naast de bijzondere locatie en de historische gebeurtenissen, weet Sarah Lark ook van het persoonlijke verhaal van Ivy een enorm bijzonder en intrigerend verhaal te scheppen. Het totaal vormt een adembenemend, heftig en erg mooi verhaal dat je haast niet weg kan leggen. Met een bijzonder einde sluit het verhaal af, waardoor ik met spanning wacht op deel twee.


Dochter van twee werelden is een bijzondere, mooie en erg intrigerende historische roman. Sarah Lark heeft een sfeervolle, vlotte en levendige schrijfstijl waarmee ze je meeneemt naar Kenia.Ze heeft zich daarbij goed verdiept in de historische achtergrond dat met het mooie, meeslepende en prachtige persoonlijke verhaal over Ivy en haar leven een krachtig geheel vormt. Ik kan niet wachten op deel twee. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page