top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Doodvonnis – Andreas Gruber

Eindelijk kan ik dan gaan genieten van het tweede deel van deze veelbelovende schrijver! A.W. Bruna bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400515758 | 19 maart 2024 | 560 pagina's A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €36,25


Voor het lezen:

Na het lezen van de Stervensuur, wilde ik erg graag meer verhalen lezen van de geweldige en sterke personages Nemez en Sneijder. Andreas Gruber schrijft bijna filmisch waardoor ik echt in Stervensuur op ging. Daardoor zijn mijn verwachtingen nu voor Doodvonnis hoog gespannen.  Ik hoop op weer een spannend, origineel en ijzersterk verhaal. De cover is zonder twijfel veelbelovend en geeft echt een thriller gevoel.

 

Het verhaal:

In Wenen verdwijnt het tienjarige meisje Clara spoorloos. Elk spoor loopt dood, totdat ze een jaar later, volledig getraumatiseerd, weer opduikt aan de rand van een nabijgelegen bos. Haar hele rug is vol getatoeëerd met motieven uit Dante's Inferno. Ze is zo getraumatiseerd dat ze niet meer spreekt. De Nederlandse profiler Maarten S. Sneijder geeft inmiddels les aan de politieacademie over onopgeloste moordzaken. Sabine Nemez is na jaren eindelijk toegelaten tot deze opleiding. Ze blijkt zijn beste leerling en ziet al snel een verband tussen verschillende zaken. Daarbij blijkt al snel dat deze geraffineerde moordenaar nog niet klaar is met zijn werk. Ze volgen het spoor naar Wenen, waar de kleine Clara de enige is die de moordenaar ooit heeft gezien.

 

Mijn ervaring:

Het tweede deel gaat direct van start met een spannend, huiveringwekkend en heftig proloog, waarin de inmiddels elfjarige Clara ineens uit het niets opduikt en compleet in paniek is. Hiermee weet Andreas Gruber me erg te prikkelen en nieuwsgierig te maken na het hele verhaal én natuurlijk hoe en of Nemez en Sneijder deze zaak gaan oplossen.


Andreas Gruber heeft zo'n filmische en vlotte schrijfstijl, waarmee hij je echt het verhaal intrekt. Hij weet de perfecte momenten te pakken om de verhaallijn te versnellen en te vertragen of in te zoomen op gesprekken en details. Hiermee weet hij te zorgen dat je aan zijn lippen hangt en het boek niet weg kan leggen. Daarbij heeft Andreas Gruber de unieke personages met aandacht en finesse neergezet. Zowel Sabine Nemez als Maarten S. Sneijder zijn alles behalve doorsnee. Het zijn sterke personages, waarbij je in het tweede deel de groei en ontwikkeling goed zichtbaar is. Ook de andere personages zijn realistisch en met aandacht neergezet. Daarbij heeft Andreas Gruber ook aandacht besteed aan de psychologie en de denkwijze van de personages, wat het verhaal extra goed maakt.


Het verhaal zit weer ijzersterk in elkaar en zit vol verrassende wendingen en gebeurtenissen. De spanning zit er vanaf het begin goed in. Doordat er gewisseld wordt vanuit verschillende perspectieven bouwt de verhaallijn geleidelijk op en vallen naarmate het verhaal vordert langzaam dingen op zijn plaats. Het verhaal is zonder twijfel een razend spannende en ijzersterke pageturner waardoor ik het verhaal in één middag heb uitgelezen. De zaak wordt volledig opgelost en je blijft als lezer niet met onbeantwoorde vragen achter.


Doodvonnis is een ijzersterke en razend spannende pageturner! Andreas Gruber weet met zijn filmische schrijfstijl je echt het verhaal in te trekken. Daarbij zit het verhaal erg goed in elkaar en weet Andreas Gruber de verhaallijn vanuit verschillende perspectieven op te bouwen. Mijn hoge verwachtingen heeft Andreas Gruber zonder twijfel waar gemaakt en ik hoop dan ook dat er snel een derde deel van deze fantastische serie zal volgen. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page