top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dromer – Mark Janssen

Via instagram had ik van Mark Janssen al wat voorproefjes gehad van dit mooie prentenboek dat hij aan het realiseren was, dus ik was enorm benieuwd naar het eindresultaat.

Nederlands | Hardcover | 9789059658813 | Druk: 1 | oktober 2021 | 32 pagina's | Cpnb Collectieve Propaganda van Het Nederlandse Boek


Beschrijving:

Voor de jongste kinderen maakt Mark janssen het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021. In DROMER dromen we met Aron mee hoe hij dansend, schrijvend en schilderend de wereld mooier maakt.

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld.


En dan heb je de Dromers.

 

Voor het lezen:

Aangezien ik al veel van het proces van het boek voorbij had zien komen via instagram, was ik enorm nieuwsgierig naar het daadwerkelijke boek. Het boek heeft voor een prentenboek zelfs een bijzonder groot formaat, wat al gelijk opvalt. Het is het kinderboekenweek geschenk van 2021.

Op de cover zien we een dromerige sfeer met in het midden een auto met een kleine donkere jongen op het dak die omhoog kijkt het heelal in. In het heelal zie je vagere lijntekeningen van een tijger en een vogel en andere wezens. Deze tekeningen en het heelal lopen ook door over de achterzijde van de cover. Daarin is kort de beschrijvende tekst van het prentenboek te lezen.


Conclusie:

Het is een super leuk en inspirerend prentenboek dat je zeker in je hart gaat raken. Dat kan gewoon niet missen. We gaan mee de vader van Aaron en Aaron. Aaron piekert na een gesprek op school, hij praat hier met zijn vader open. Dit wordt door Mark Jansen prachtig ondersteunt met hele mooie kleurrijke en bijzondere prenten.

Hij laat het gesprek tussen de vader en Aaron met de prenten echt tot leven komen. Het zijn echt tekeningen die je blijven verwonderen en waar je echt een hele tijd van kan genieten. Er zitten heel veel leuke kleine details in de prenten verstopt.

Het boek heeft niet echt een verhaal (een hele reeks gebeurtenissen), maar meer een boodschap. Door de prenten is en blijft het gewoon een geweldig en leuk kinderboek.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page