top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dunbridge Academy 2 - Midzomerspel – Sarah Sprinz

Toen ik de aankondiging van dit boek zag, was ik gelijk overtuigd dat ik het wilde lezen!

Nederlands | Paperback | 9789022598337 | 26 oktober 2023 | 416 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Dunbridge Academy 1 - Middernachtsfeest, wil ik ontzettend graag verder lezen in deze heerlijke serie. Ik hoop dat deel twee weer net zoveel diepgang kent en een pageturner is als dat deel 1 was. Hierdoor zijn mijn verwachtingen dan ook hoog gespannen. Het verhaal is ditmaal geschreven vanuit twee andere scholieren, dus ik ben erg benieuwd of dit net zo'n veelbelovend verhaal gaat zijn.

 

Het verhaal:

Een eeuwenoud toneelstuk zorgt voor jaloezie en onbeantwoorde liefde. Victoria Belhaven-Wynford en Charles Sinclair zijn al vanaf kleins af aan beste vrienden. Met al hun angsten en onzekerheden kunnen ze dag en nacht bij elkaar terecht. Alleen er is één probleem, voor Tori zijn de gevoelens voor Sinclair veranderd. Toch is ze ondertussen met Valentine aan het daten, terwijl ze weet dat er tussen hen geen echte liefde is. Daarbij zijn Valentine en Sinclair allesbehalve vrienden. Hierdoor komt de vriendschap van Tori en Sinclair op scherp te staan. Sinclair focust zich op Eleanor, waarmee hij samen de hoofdrol vertolkt in Romeo en Julia, het theater hoogtepunt van het schooljaar op Dunbridge Academy. Tori, die zich op het laatst door de druk van Valentine toch niet aanmeldt, besluit zich aan te sluiten bij de scriptgroep. Zal het haar lukken vanaf de zijlijn toe te kijken en kan ze haar jaloezie bedwingen?

 

Mijn ervaring: Het tweede deel van Dunbridge Academy is opgebouwd vanuit een compleet nieuwe, originele en sterke verhaallijn die totaal anders is dan het eerste deel. Ook de twee hoofdpersonages zijn twee andere scholieren die op Dunbridge Academy studeren. Ondanks dat de personages op de zijlijn het verhaal passeren is het verhaal ook prima losstaand te lezen.


Sarah Sprinz heeft een echte YA-schrijfstijl. Dat wil zeggen: heel vlot, levendig en krachtig. Daarbij zit er een vrij hoog tempo in de verhaallijn, waardoor het verhaal je constant weet te boeien en waardoor je het boek gewoonweg niet weg kan leggen. Ze gebruikt sterke, realistische en dialogen die het verhaal erg beeldend maken.


Het verhaal volgt Victoria Belhaven-Wynford, ofwel Tori, en Charles Sinclair. Beide personages worden op sterke wijze neergezet en uitgediept. Doordat het perspectief wisselt tussen beide personages, krijg je van beide personages een goed beeld van hun gedachten, emoties en gevoelens. Sarah Sprinz weet op deze geweldige wijze een sterk spanningsveld tussen de personages neer te zetten.


Het verhaal heeft een mooie en sterke opbouw. Bij het lezen van dit verhaal ben je weer even de student die een liefde koestert die je niet uit durft te spreken. Dit alles in een heerlijke schoolse setting, familieproblemen en de voorbereiding op het belangrijkste theater hoogtepunt van Dunbridge Academy. Door de hele setting en de verhaallijn is het echt een super leuk en mooi verhaal. Ook ditmaal schroomt Sarah Sprinz er niet voor om elementen die kunnen triggeren erin te verwerken, zoals toxische relaties, eetstoornissen, huiselijk geweld en verslaving. Het verhaal wordt volledig en op mooie wijze afgerond.


 Dunbridge Academy - Midzomerspel is een origineel, mooi en goed verhaal dat me van het begin tot het einde wist te boeien. Het verhaal is heel anders dan deel één waardoor ik echt verrast werd. Het is vlot, levendig en erg krachtig geschreven en het verhaal kent een mooie opbouw en diepgang. Ik heb genoten en ik kijk uit naar deel drie. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page