top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Durf te falen – Elizabeth Day

Ik volg de podcasts van Elizabeth Day al enige tijd. Het werd ook hoogste tijd om ook eens haar boek te gaan lezen. Gelukkig had bibliotheek Eindhoven het boek te leen.

Nederlands | Paperback | 9789026347733 | Druk: 1 | januari 2020 | 328 pagina's | Uitgeverij Ambo|Anthos


Voor het lezen:

Ik ken Elizabeth Day van haar bekende en veelbeluisterde podcasts waarin ze bekende mensen te gast geeft en praat over wat er fout ging in hun leven en wat ze hiervan geleerd hebben. Ik vind deze gesprekken altijd enorm inspirerend. Ik ben dan ook enorm nieuwsgierig naar haar boek. De cover weet in ieder geval de aandacht te wekken door de fel rode kleur met de blauwe titel die onderste boven te lezen is. Het is een leuk en uitnodigend typografisch design. Ik hoop en verwacht wat meer over het leven en de fouten van Elizabeth Day te lezen en te leren.

 

Het verhaal:

Een boek voor iedereen die wel eens in zijn of haar leven gefaald heeft. Het is gebaseerd op de bekende podcast How to fail. Het is een boek vol pijnlijke, maar wel eerlijke dingen die soms in het leven vreselijk mis kunnen gaan én wat je van deze momenten en ervaringen juist kan leren. Het is het persoonlijke verhaal van Elizabeth Day. Ze vertelt op eerlijke en soms humoristische wijze wat zij geleerd heeft uit de lessen die het leven haar gebracht heeft, zoals haar jeugd, school, de liefde en haar werk, familie en vriendschappen. Door haar verhaal haalt ze ook verhalen van beroemdheden aan die ze voor haar populaire podcast interviewde.

Elizabeth Day laat ons zien dat wie we zien niet bepaald wordt door onze fouten, maar door de manier hoe dat we er mee omgaan. We moeten niet bang zijn om fouten te maken, maar ze juist leren te omarmen om te groeien en een beter mens te worden.

 

Mijn ervaring:


Elizabeth Day heeft een heerlijke vlotte, eerlijke en humoristische schrijfstijl. Hierdoor zit je gemakkelijk in haar persoonlijke verhaal. Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken met bepaalde aspecten van het leven waarin ze faalde en daarin haar ervaringen. Ik vind het bijzonder, net als bij haar podcasts trouwens, al gaat t dan voornamelijk om haar gasten dat ze zo open, eerlijk over haar fouten durft te spreken en de schaamte voorbij gaat.


Door deze open en eerlijke houding die ze aanneemt laat ze voor mij ook een kracht zien, namelijk dat we allemaal mensen zijn en dat fouten maken nu eenmaal bij het leven hoort en je hier niet aan ontkomt. Hierdoor ga ik ook je eigen fouten en faalmomenten in het leven overdenken en die met een andere blik bekijken. Want ja, inderdaad, uit al die momenten haal je wijze lessen en ontwikkel je veerkracht.


Als je bij een gebeurtenis je ego opzij weet te zetten, is er eigenlijk helemaal geen verschil tussen succes en falen. Beide maken deel uit van een proces. Falen moet je niet zien als iets vreselijks, het is gewoon wat het is en succes moet je niet zien als iets geweldigs, dat het gewoon is wat het is.

- Elizabeth Day -


Ik heb echt van het begin tot aan het einde genoten van het mooie, pure en eerlijke verhaal van Elizabeth én het heeft me ook een andere kijk gegeven op de dingen waarin ik zelf gefaald heb en dat nog altijd zag als zwakte waarvoor ik me schaamde.


Ik raad het boek dan ook zeker aan voor iedereen die struggled met falen, perfectionisme en mislukkingen in het leven en hier graag op een andere manier naar wil leren kijken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page