top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Edwards keuze - Ridgewood Hall 1 – Marijke Vos

Alles wat ik tot nu toe van Marijke gelezen heb, vind ik geweldig. Ik ben enorm benieuwd naar haar nieuwe historische feelgood serie van Ridgewood Hall.

HarperCollins enorm bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789402712469 | 07 juni 2023 | 320 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Ik heb inmiddels al zeker 5 boeken van Marijke Vos gelezen en allemaal met enorm veel liefde en plezier. Toen ik van HarperCollins de kans kreeg om haar nieuwe serie van Ridgewood Hall te lezen en te recenseren, had ik geen moment hier enige twijfel over. Ik ben enorm benieuwd hoe Marijke Vos het gaat doen met een historische roman/feelgood. Aangezien al haar voorgaande boeken feelgood verhalen waren. Toch heb ik hoge verwachtingen, want met haar schrijftalent denk ik dat ze dit ook zonder twijfel fantastisch zal doen. De serie ziet er prachtig uit. De covers stralen absoluut het historisch feelgood gevoel uit. Het prachtige landhuis geeft direct sfeer en stijl aan. Wat me verder nieuwsgierig maakt is dat de titel suggereert dat het verhaal vanuit een man geschreven/verteld gaat worden en dat ook direct mijn interesse wekt. Ik ben mega nieuwsgierig!

 

Het verhaal:

1094, Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Rigdewood staat voor een grote en moeilijke keuze in zijn leven. Zijn vader heeft een huwelijk gearrangeerd met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. Hierdoor proberen beide mannen hun macht en invloed te vergroten. Echter, wanneer Edward arriveert op Ridgewood Hall loopt hij het Schotse dienstmeisje Gillian tegen het lijf. Hij is op slag verliefd. Volgt Edward de plicht die van hem verwacht wordt, of kiest hij voor de liefde?


Ruim 100 jaar later overlijdt de moeder van Flora. Wanneer de notaris de erfenis van haar moeder uitspreekt, ontvangt Flora tot haar verbazing een roman met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Om haar verlies en de eenzaamheid een plekje te geven vertrekt ze naar Edinburgh om meer over haar familiegeschiedenis te weten te komen. Ze hoopt antwoorden te vinden op alle vragen die ze heeft. Daarbij loopt ze ook een nieuwe liefde tegen het lijf. Durft ze haar hart open te stellen en dit een kans te geven?

 

Mijn ervaring:

Wauw, wat een prachtig, sterk en mooi eerste deel is dit van een veelbelovende serie. Het is de eerste serie van Marijke Vos in het genre historische feelgood en ik moet zeggen, dat ze dit werkelijk fantastisch goed heeft weten te doen. Ik vind het bijzonder knap hoe Marijke Vos met haar eigen unieke schrijfstijl ook zonder problemen een historische roman weet te schrijven. Door het prachtige proloog van Gillian, in 1904, weet Marijke je nieuwsgierig te maken en het verhaal in te trekken. Het verhaal is opgedeeld in delen en switcht tussen het heden, waarin we de verhaallijn van Flora volgen die zoekt naar haar verleden en het verleden, waarin we de verhaallijn van Edward en Gillian volgen. Met name de drie personages van waaruit het verhaal is geschreven zijn enorm goed, tot in detail uitgediept en hebben echt een eigen karakter en persoonlijkheid gekregen. Daarbij komt ook nog eens de unieke, vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl van Marijke Vos, die ervoor zorgt dat je compleet in het verhaal opgaat en totaal in het leven van Edward, Gillian en Flora waant. Het is zo levendig geschreven en de dialogen brengen het verhaal echt tot bloei. De twee verhaallijnen zijn erg origineel, sterk en fascinerend en weten je als lezer echt te boeien, door de wendingen en gebeurtenissen vlieg je dan ook echt door het verhaal heen. Waarvan je eigenlijk wilt dat er geen einde aan het prachtige verhaal gaat komen. Daarbij kan ik de diepgang die in de verhaallijnen zit ook enorm waarderen en geeft het verhaal echt body en veel gevoel. Marijke, is Marijke niet als ze niet enorm leuke en verfijnde humor in het verhaal weet te verwerken. Het is knap hoe ze in het verhaal van het heden de humor er meer duidelijk in legt en in de verhaallijn van het verleden dit op een subtiele en verfijnde wijze weet te doen. Tot aan het einde zit je dan ook aan dit heerlijke verhaal gekluisterd. Het verhaal kent een prachtig einde en schrijft een mooi begin en intro naar het tweede deel. Edwards keuze, Ridgewood Hall 1, is het eerste deel van een driedelige historische feelgood roman. Wat een enorm sterk, origineel en levendig verhaal heeft Marijke Vos weten te schrijven. Ook het schrijven van een historische feelgood roman gaat haar zonder twijfel bijzonder goed af en daarbij weet ze ook haar eigen unieke schrijfstijl te behouden. Het boek heeft een dubbele verhaallijn die switcht tussen het heden en het verleden, waarbij de personages enorm sterk en goed zijn uitgediept. Door haar vlotte en levendige schrijfstijl komt het verhaal echt tot leven en kan je er geen genoeg van krijgen. Ik ben dan ook dolblij dat ik van nog twee delen kan gaan genieten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page