top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een klok van sterren 2 – Francesca Gibbons

Ik won dit prachtige boek bij @wonderlandbyalice en ik ben enorm benieuwd naar dit prachtige boek. De cover is in ieder geval al veelbelovend.

Nederlands | Hardcover | 9789402709933 | Druk: 1 | maart 2022 | 400 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Ik won dit boek bij wonderlandbyaliceblog. Alice en HarperCollins nogmaals enorm bedankt voor het boek. Ik was door de bijzondere cover gelijk enorm nieuwsgierig naar het verhaal. Het is een prachtige dikke hardcover met een prachtige illustratie van een jongen en meisje en een enorme blauwe katachtige drijvend op een groot lelieblad. De gouden letters laten de titel en schrijver enorm mooi uitblinken en even het boek gelijk een extra dimensie. Ook komen de gouden letters terug op de rug van het boek. Het belooft een heerlijk fantasierijk avontuur dus ik heb er enorm veel zin in. Ik heb nog niet deel 1 van deze serie gelezen, maar start gelijk met het tweede deel

 

Het verhaal:

Een meeslepend en fantasierijk avontuur, vol spanning en mysterie, voor jong en oud.

De zusjes Imogen en Marie keren terug naar het geheimzinnige deurtje in de dikke boom. Ze zijn van plan even een kijkje te nemen in het magische koninkrijk Yaroslov. Er is veel veranderd. Miro is inmiddels koning geworden, wat hij verschrikkelijk vindt. De boosaardige Anneshka is geen koningin geworden en dat vindt ze verschrikkelijk. Ze hoort de voorspelling dat ze koningin van het Grootste koninkrijk kan worden. Ze denken dat Marie de sleutel istot vervulling van haar droom. Dus ontvoert ze Marie en neemt haar mee naar het Grootste Koninkrijk. Imogen en Miro zetten de achtervolging in, maar al snel staan hun grote gevaren en avonturen te wachten.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met prachtige illustraties van alle karakters in het verhaal, wat gelijk al een prachtig beeld vormt van de verschillende personen en wezens die in het verhaal voor komen.

Het duurde even voordat ik echt lekker in het verhaal zat. Het verhaal bestaat uit veel korte hoofdstukken. In het begin wissel je per hoofdstuk tussen verschillende personen en situaties. Ondanks dat dat heel duidelijk was, omdat ze enorm van elkaar verschilde, misschien dat dat verklaarde waarom ik er niet gelijk ingezogen werd. Daarna versmelten de werelden waarbij later wat minder vaak de wisseling van personen plaatsvindt.


Toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon ik het verhaal ook echt niet meer wegleggen. Het is een heerlijk fantasierijk en enorm spannend avontuur. Ook zit het verhaal enorm leuk en goed in elkaar. Naarmate de verhaallijn volgt wordt het verhaal en avontuur van Miro en Imogen steeds spannender. Ook neemt het verhaal enorm veel leuke en vooral onverwachte wendingen.

Het is echt een boek voor jong en oud. Er is goed met wat jongere lezertjes rekening gehouden door het taalgebruik en de korte hoofdstukken. Toch is het ook voor volwassenen echt een super gaaf boek om te lezen.


Het verhaal heeft iets weg van Alice in Wonderland en Narnia. Ik vond het in ieder geval enorm fantasierijk, levendig en spannend avontuur. Na het lezen van het boek kan ik alleen maar zeggen, mocht je van fantasy boeken houden, lees zeker deze serie. Dit deel is prima te lezen zonder deel 1. Ik vind het boek in ieder geval zo leuk dat ik nu zonder twijfel ook deel 1 ga lezen en daarnaast hoop ik natuurlijk ook op een derde deel van deze serie!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page