top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Bradwells 1 - Een ongehoord huwelijk – Kasey Stockton

Ik kreeg van Uitgeverij KokBoekencentrum en Feelgood met een hart recensie-exemplaar van deze veelbelovende serie.

Nederlands | Paperback | 9789029735575 | 21 maart 2024 | 352 pagina's Uitgeverij KokBoekencentrum | Prijs 19,99


Voor het lezen:

Alleen al deze komische en uitnodigende cover zorgt ervoor dat ik overtuigd ben dat ik deze historische feelgood wil lezen. Op de cover zien we een illustratie van een vrouw in historische kledij die achterover in een fontein kukelt. Een man reikt naar haar om haar op tijd te grijpen. De typografie is helemaal in stijl van de illustratie aan het beeld toegevoegd, waardoor het een sterk beeld vormt. Het is het eerste boek dat ik van Kasey Stockton ga lezen, maar ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal: Felicity Thurston kampt met een angststoornis. Hierdoor vlucht ze iedere sociale gebeurtenis weg in een boek dan zich een moment onder de mensen te begeven. Door de samenloop van een hoop ongelukkige omstandigheden wordt ze plots het slachtoffer van praatjes die haar eer in twijfel trekken. Wat heeft Felicity zich op de hals gehaald? De enige manier waarop ze haar reputatie en die van haar familie kan redden is door te trouwen met een man die ze nauwelijks kent. Oke, hij is aardig en hij ziet er goed uit, maar Felicity is ervan overtuigd dat dit nooit kan slagen. Of toch wel?

 

Conclusie:

Kasey Stockton heeft een hele unieke, levendig en vlotte schrijfstijl. In haar schrijfstijl weet ze ook de nodige humor en leuke momenten te stoppen die ze levendig weet te beschrijven waardoor je ze voor je ogen ziet gebeuren. Het verhaal leest gemakkelijk en door de humor is het echt een verhaal waar je op en top van geniet.


Het verhaal speelt zich af in 1817 in Londen. Waarbij we het hoofdpersonage Felicity volgen, deze onzekere jonge vrouw kampt met een sociale angststoornis, waardoor ze sociale gelegenheden vermijd en het liefst wegkruipt in een boek. Ondanks dat dit een heftig probleem is, weet Kasey Stockton het luchtig te beschrijven. Wat ik erg sterk vindt, is dat Kasey Stockton echt een diversiteit aan unieke, verschillende en uiteenlopende personages aan de verhaallijn heeft toegevoegd.


Door het grappige en onhandige begin waarin een hoop ongelukkige omstandigheden voor Felicity samenkomen wordt je gegrepen door de gebeurtenissen, waar ze niets aan kan doen, maar die haar duur komen te staan. Hierdoor moet ze trouwen met James en gaat ze met hem mee naar hun landhuis waar ze intrek neemt en streng wordt gekeurd door haar nieuwe schoonmoeder. Er zitten zoveel ontroerende, grappige, aangrijpende, schokkende en mooie gebeurtenissen in dit leuke verhaal dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Ondanks dat het een historische roman is, leest het echt als een feelgood en kent het ook de heerlijke ups en downs. Daarbij sluit het verhaal af met een mooi en goed afgerond einde.


Een ongehoord huwelijk is een onwijs leuke, mooie en originele historische feelgood. Het is zo heerlijk, luchtig en levendig en met veel humor geschreven, dat ik er geen genoeg van kon krijgen. Het verhaal bevat erg leuke en diverse personages, en het hoofdpersonage kampt met een sociale angststoornis. Toch is het absoluut geen zwaar verhaal, maar echt een verhaal waar je geen genoeg van kan krijgen. Ik kijk enorm uit naar deel twee. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page