top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Eiland in zicht – Trish Doller

Na deel één, eindelijk tijd voor deel twee. April Books super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789493297890 | 23 juni 2023 | 300 pagina's

| Uitgeverij April Books | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Na het lezen van deel één, Wind in de zeilen, wilde ik ook zeker het tweede deel van de Beck-zussen lezen. Ik hoop dat het verhaal weer net zo heerlijk, vlot, levendig en met veel gevoel geschreven is. De cover sluit mooi aan op deel één.. Ditmaal een blauwe cover met daarop in dezelfde stijl als deel één een man en vrouw met een kat en op de achtergrond een berglandschap met een idyllisch landhuis.

 

Het verhaal:

Rachel Beck heeft een dochtertje, maar haar vriend kijkt amper naar hun dochtertje om. Daarom woont Rachel noodgedwongen thuis bij haar moeder die haar graag een handje helpt. Naast haar dochtertje heeft Rachel een baan bij een luxe hotel in Miami Beach. Daar wordt ze ten onrechte ontslagen. In een opwelling voor een nieuwe uitdaging neemt Rachel een baan aan in een managementfunctie bij een brouwerij hotel op een eiland in Lake Erie; Kelleys eiland. Ze wordt aangenomen en maakt samen met haar dochter de oversteek. Daar treft ze Mason, een knappe, humeurige man die alles weet van bier brouwen maar niet weet hoe hij een hotel moet runnen. Vooral omdat alles nog verbouwd, geregeld en gedaan moet worden. Dit was niet wat Rachel verwachtte, maar misschien is dit wel precies de kans die ze nodig heeft.

 

Mijn ervaring:

We volgen in het tweede deel het verhaal van Rachel, de zus van Anna. Het verhaal kan losstaand gelezen worden, want het zijn twee losse verhalen. In het eerste deel kwam Rachel natuurlijk al aan bod en kreeg ik al een beeld van het personage. Wel natuurlijk door de ogen van Anna.


Ik merk direct dat, nu ik het verhaal door de ogen van Rachel lees, het personage toch wat anders ervaar. Deze vrouw is toch een stuk krachtiger, zelfstandiger en minder chaotisch en zorgeloos dan ik in deel één aannam. Daarbij weet Trish Doller gedurende dit verhaal het personage ook op mooie wijze te laten groeien. Naast Rachel leren we ook haar dochter Maisie en brouwerij hotel eigenaar Mason kennen. Het zijn leuke en goed neergezette personages, waar je een mooi beeld van krijgt.


Het is echt even een heerlijk verhaal om even bij weg te dromen. Zeker door de vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl van Trish Doller die daarbij ook leuke humor in het verhaal verwerkt is het echt een boek om een avond volop van te genieten. Er zitten leuke, mooie, grappige, ontroerende en indrukwekkende gebeurtenissen in de verhaallijn en zeker het verhaal achter Mason maakt indruk op me. Toch weet Trish Doller dit zo in het verhaal te verwerken dat het luchtig blijft. Tot slot volgt een heerlijk op en top feelgood einde.


Eiland in zicht is een super leuk, mooi en fijn tweede deel van de Beck-zussen. Het is een verrassend ander verhaal dan deel één. Wel herken je zonder twijfel de vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl van Trish Doller terug. Het verhaal bevat wat heftige gebeurtenissen, maar het blijft een luchtig verhaal en zonder twijfel een avondje op en top leesplezier om heerlijk bij weg te dromen. Het boek is prima losstaand te lezen. Absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page