top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wind in de zeilen – Trish Doller

Dit boek stond op mijn verlanglijstje. Gelukkig was hij ook gelijk op Kobo Plus verkrijgbaar zodat ik er gelijk van kon gaan genieten.

Nederlands | E-book | 9789493297470 | 03 februari 2023 | 350 pagina's

Adobe ePub | Uitgeverij April Books | Prijs €8,00


Voor het lezen:

Een boek met zo'n uitnodigende en veelbelovende cover moet gewoon gelezen worden. De turquoise cover weet gelijk de aandacht te trekken met de vrolijke illustratie. Ook de typografie past perfect bij de illustratie en vormt een mooi geheel. Ik heb nog niet eerder een boek van Trish Doller gelezen, maar ik kijk er wel enorm naar uit. Zeker omdat het het eerste deel is van een feelgood serie.

 

Het verhaal:

Hoe verwerk je en ga je verder nadat je geliefde heeft gekozen voor zelfdoding? Anna is de weg kwijt en leeft op de automatische piloot, totdat er een bericht op haar telefoon verschijnt over de reis die zij en Ben zouden maken. Anne neemt een impulsief besluit en gaat in haar eentje deze reis maken. Al snel ontdekt ze dat je toch wat hulp nodig heeft en huurt ze professioneel zeiler Keane in. Ook Keane worstelt met het feit dat hij zijn droom door omstandigheden niet waar kan maken. Beide moeten inzien dat ze een nieuwe koers moeten kiezen. Een aangrijpende roman over een fysieke en emotionele reis door de Caraïben en een dubbel rouwproces.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal van Anna, het verhaal begint op het moment dat ze enorm terneergeslagen is en rouwt om het verlies van Ben. En besluit haar bestaan achter zich te laten en de droomreis van Ben en haar te gaan maken. Nou ja, voornamelijk de droom van Ben. Toch weet Trish Doller de rouw en het verdriet zo te beschrijven, dat het geen enorm zwaar verhaal wordt.

Trish Doller heeft Anna enorm goed neergezet, je kan als lezer helemaal mee gaan in de gedachten en het verdriet van Anna. Ook Keane, het personage dat iets later in het verhaal zijn intrede doet, is enorm sterk, uniek en goed neergezet. Ook zijn worstelingen en gevoelens kan je als lezer enorm goed begrijpen.


Het verhaal kent een enorm originele en bijzondere verhaallijn. Ik vind het erg mooi hoe de rouwverwerking in deze prachtige roman verwoord is en zijn plek heeft gekregen in het verhaal. Je leest het verhaal dan ook vol emotie. Een lach en een traan, bij dit boek komt het allemaal aan bod. Zeker de opbouw naar het plot en het plot zelf, lieten bij mij de tranen vloeien.

Wat een bijzonder, mooi en vooral aangrijpende roman is dit. Het verhaal leest enorm lekker weg, maar er zit door het verhaal en rouwverwerking van twee verschillende personen enorm veel emotie en diepgang in. Deze prachtige roman is absoluut een aanrader. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page