top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Felix & Bolt – Kate Moore

Toen ik dit boek zag was ik gelijk enorm nieuwsgierig. Een biografie over een stationskat. Ik kreeg van HarperCollins de kans om het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402710397 | Druk: 1 | juli 2022 | 328 pagina's | Uitgever: HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Een bijzonder boek, met een bijzondere en hele aantrekkelijke cover. Het boek is namelijk een biografie over een stationskat. Het is een waargebeurd verhaal, waardoor het gelijk mijn nieuwsgierigheid wekte. Op de cover van het boek zijn de 2 stationskatten Felix en Bolt te zien. Het is een foto, waar je als dierenliefhebber, meteen van smelt. Op de achtergrond is wazig het station te zien en de titel van het boek is enorm toepasselijk in een ouderwets stationsbord gezet. Ik weet niet precies wat ik moet en kan verwachten, het eerste boek van Felix heb ik ook nog niet gelezen.

 

Het verhaal:

Het waargebeurde verhaal van de beroemde stationskat Felix en haar kittenleerling Bolt.

Felix, de stationskat van Huddersfield maakt deel uit van een hechte gemeenschap. Haar eerste boek werd een besteller en lezers en volgers over de hele wereld hebben Felix in hun hart gesloten. Maar ook Felix wordt langzaamaan een dagje ouder en is daardoor wat minder actief als 'Ongediertebestrijder.' Om de werkdruk voor Felix te verlichten wordt er een jonge leerling gezocht die Felix mag gaan vergezellen en opleiden. Het wordt de superschattige kitten Bolt.

 

Mijn ervaring:

Het boek is een verzameling van verschillende waargebeurde gebeurtenissen uit het leven van Felix en later ook Bolt. Het verhaal kent hierdoor hele korte hoofdstukken, die in chronologische volgorde elkaar opvolgen. De verhalen en gebeurtenissen zijn enorm uiteenlopend en hierdoor realiseer je je pas als lezer wat een stationskat toch allemaal in haar leven mee kan maken.


De eerste verhalen zijn heerlijke grappige en lieve verhalen van Felix die op avontuur en ontdekking gaat op het station. Hierdoor wist Kate Moore er ook gelijk voor te zorgen dat ik de stationskat Felix in mijn hart sloot. Ze schrijft de verhalen op een hele levendige en sprankelende wijze, zodat je het helemaal voor je ziet wat voor gekke en leuke kapriolen deze stationskat uithaalt.


Daarnaast volgen er ook verhalen over hoe Felix in zijn bekend en beroemdheid weet te groeien en zelfs uiteindelijk een hele merchandise van haar te krijgen is. Wel iedere keer worden de opbrengsten hiervan besteed aan een goed doel. En daar blijft het niet bij, veel mensen zoeken hoop, troost en steun bij deze stationskat. Hierdoor komen er ook veel verhalen aan bod van mensen die speciaal naar Huddersfield afreizen om Felix in levende lijve te ontmoeten. Helaas is Felix niet altijd voor iedereen beschikbaar, maar het is wel heel bijzonder om te lezen hoeveel troost en steun mensen weten te vinden bij deze stationskat. Ook bevat het boek een fotokatern met verschillende foto's van Felix, Blot, de station medewerkers en ook een aantal mensen uit de beschreven verhalen.


Verder volgen er ook verhalen over Felix die voor de zoveelste keer op dieet wordt gezet, Felix die ziek is, maar ook Felix die naar de trimsalon moet en hier totaal niet van gediend is. Door deze uiteenlopende verhalen die je op verschillende manieren weten te raken, blijft het boek ook gewoon enorm leuk om te lezen. Tegen het einde van het boek komt ook de zoektocht naar kitten Bolt en de introductie met Felix en station Huddersfield aan bod.


Ik heb echt genoten van de gevarieerde mooie, grappige en aandoenlijke gebeurtenissen van stationskat Felix en Bolt. Voor iedereen die een dierenliefhebber, of eens een bijzondere biografie wilt lezen, dan is dit boek een enorme leuke aanrader. Dit boek kan ook prima gelezen worden zonder het vorige boek van Felix te hebben gelezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page