top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Funky Foodtruck – Saskia M.N. Oudshoorn

Ik kreeg van Zomer&Keuning de kans om mee te doen aan de blogtour van het tweede deel van de veelbelovende foodtruck-serie.

Nederlands | Paperback | 9789020550467 | Druk: 1 | september 2022 | 304 pagina's Uitgeverij Zomer & Keuning | Prijs €15,00


Voor het lezen:

Ik ben echt dolenthousiast vanaf het moment dat ik hoorde dat de Foodtruck-serie een tweede deel zou krijgen. Ik heb namelijk met veel plezier van deel 1 genoten, dus ik heb dan ook hoge en goede verwachtingen van deel 2. Toen ik ook nog de kans kreeg om bij Zomer & Keuning deel te nemen aan de blogtour kon mijn geluk niet meer op. Vanaf het moment dat ik de mail en het boek binnen kreeg ben ik gelijk het boek ingedoken, ik hoop dan ook niets liever dan weer zo'n heerlijk verhaal als deel 1 te gaan beleven.

 

Het verhaal:

Ditmaal volgen we in 'Funky Foodtruck' het verhaal van Ramona. Ze volgt met enige tegenzin een pittige studie op de universiteit. In de weekenden helpt ze haar broer Sam die eigenaar is van Foodtruck Saté Sam, die we al kort in deel 1 leerde kennen.

De reden waarom Ramona doorzet om haar studie op de universiteit te behalen, is de druk van haar ouders en Timo. Ze is tot over haar over verliefd op haar vriend en studiegenoot en fantaseert er dan ook af en toe heftig op los. Alleen het gaat nooit wat tussen hen worden. Dan is er ook nog de arrogante en bloedmooie Alexia, die er met 'haar' Timo vandoor wil gaan. Durft Ramona haar kans te wagen en haar gevoelens te tonen?

 

Mijn ervaring:

Dit tweede deel is een hele nieuwe en originele verhaallijn. Toch zit je zonder twijfel bijna direct helemaal in het verhaal van Ramona. Saskia M.N. Oudshoorn heeft Ramona enorm goed neer weten te zetten. Hierdoor kan je als lezer goed opgaan in de hoofdpersoon en goed met het personage en alle gebeurtenissen in haar leven mee leven. Niet alleen Ramona, maar ook de andere personages zoals Timo, Sam, Alexia en Sanne heeft Saskia M.N. Oudshoorn goed, onderscheidend en uniek neergezet. Hierdoor hebben ze allemaal een eigen persoonlijkheid in het verhaal.


Saskia M.N. Oudshoorn schrijft deze feelgood, precies zoals je zou verwachten; vlot, krachtig en vol emotie en gevoel. Hierdoor kan je als lezer goed in het verhaal opgaan en zit er ook een heerlijk tempo in het verloop en de gebeurtenissen van het verhaal. Daarnaast weet Saskia M.N. Oudshoorn heerlijke wendingen met ups en downs in het verhaal te brengen, waardoor het boek moeilijk is weg te leggen. Het plot was geweldig, waardoor je de feelgood echt met een heerlijk gevoel afsluit. Ik was erg blij dat ik de paperback mocht lezen en daardoor gelijk alle drie de delen achtereen kon lezen, want dat is ook wat ik gedaan heb. Nog geen dag later had ik het hele boek verslonden.


Ik heb werkelijk van het begin tot het einde van deze heerlijke feelgood genoten. Wat een heerlijk tweede deel van de foodtruck-serie was dit. Ik vond hem eerlijk gezegd, nog leuker dan deel een. Dit verhaal is goed los te lezen van deel een, maar geloof me, ook deel een van deze serie is het lezen waard.


Het tweede deel van de foodtruck-serie van Saskia M.N. Oudshoorn is absoluut een heerlijke muzikale feelgood die het lezen waard is. Let op, wanneer je aan dit boek begint kan je waarschijnlijk niet meer stoppen met lezen! ;)

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page