top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gallant – V. E. Schwab

Zodra ik zag dat de release van dit boek werd aangekondigd, stond dit boek op mijn lijst van absolute must-read. Zodra het verscheen wilde ik het dan ook gelijk lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789022595213 | Druk: 1 | maart 2022 | 304 pagina's | Boekerij


Voor het lezen:

Met de aankondiging van dit prachtige limited edition boek was ik eigenlijk al verliefd en om dat ik dit boek graag wilde lezen. Ik twijfelde dan ook geen moment toen het verscheen om het te kopen. De limited edition is werkelijk fantastisch mooi. Ik heb nog niet eerder iets van deze schrijfster gelezen, maar ik heb alleen maar mooie en goede dingen hierover gehoord. Dus ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

We volgen de veertienjarige Olivia, die in een weeshuis opgroeit. Ze heeft geen familie, geen stem én een groot geheim. Ze voelt zich anders dan de andere meisjes in het weeshuis en kan hierbij dan ook geen aansluiting vinden. Ze ziet schimmen en wezens en ze weet dat dit niet normaal is, dus zwijgt ze hierover. Het dagboek van haar verdwenen moeder is het enige dat ze als kostbaar geschenk heeft en dat koestert ze met heel haar hebben en houden. Ze probeert de boodschappen in het dagboek van haar moeder te ontcijferen, maak die leek steeds meer de grip op de werkelijkheid te verliezen. De laatste zin in het dagboek luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’ Dan ontvangt Olivia een brief van haar oom, die haar uitnodigt om thuis te komen op zijn immense landgoed, Gallant. Maar wat kan nu werkelijk het probleem zijn van zo'n groot huis? Olivia is vastbesloten om te gaan en meer over haar verloren familie te weten te komen. Maar elke familie heeft ook een duistere kant...

 

Mijn ervaring:

Addie, een lief, eenzaam en bijzonder meisje dat op zoek is naar liefde en warmte. Zonder enige twijfel ga me mee voelen en leven met het hoofdkarakter van het verhaal. Het meisje is anders dan anderen en dat maakt haar juist bijzonder interessant en aantrekkelijk om met haar dit bijzondere verhaal te beleven.


Er was weinig tijd voor nodig of ik was compleet verloren in de magische en bijzondere wereld van Addie. Het is vlot, krachtig maar ook enorm filmisch geschreven. Het is net alsof je naast Addie staat en het verhaal mee beleefd. De verhaallijn heeft een hele sterke opbouw. We volgen voornamelijk het vertelperspectief van Addie in chronologische volgorde met af en toe zwarte pagina's met stukken tekst die een heleboel vragen en puzzelstukjes geven, waardoor je niet kan stoppen met lezen. Het verhaal neemt heel veel bijzondere en onverwachte wendingen die de spanning er zeker in weten te houden. Het plot was werkelijk fantastisch, onverwachts en subliem.

Het is een verhaal dat zeker een hoop emoties op weet te roepen; spanning, verdriet, ontroering, wanhoop en troost.


Ik heb nog niet eerder een boek gelezen van V.E. Schwab, maar haar schrijfstijl is werkelijk fantastisch. Ik ga dan ook zeker meer van deze schrijfster lezen.

Ik heb dit boek in 1 dag verslonden en ik kon het boek dan ook echt niet wegleggen. Ik weet zeker voor iedereen die van fantasy-boeken houdt dat je dit mooie en spannende boek kan waarderen. Ik zeg een absolute must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page