top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geluk in het kwadraat – Saskia Schouten

Van Uitgeverij Ellessy kreeg ik de kans deze feelgood te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464931082 | 13 september 2023 Uitgeverij Ellessy | Prijs €17,95


Voor het lezen:

Na het lezen van Het huis vol geheimen is dit het tweede boek van Saskia Schouten dat ik ga lezen. Ik heb nu enig idee wat ik kan en mag verwachten van haar heerlijke levendige schrijfstijl. Ook in dit boek hoop ik dat weer terug te zien. Op de cover zien we een stralende vrouw leunend tegen een balustrade met een gracht en stad op de achtergrond.

 

Het verhaal:

Sharona en Charlotte werken beiden als docent op een basisschool. Ze zijn beiden onder de indruk van de nieuwe directeur Evan. Sharona heeft duidelijk direct zijn aandacht en voorkeur, maar na een paar dates met Evan slaat de twijfel toe. Na een heerlijke 1 april grap slaat bij Charlotte ook de liefde toe. Sharona gaat op vakantie om over haar gevoelens na te denken. Daar loopt ze Arthur tegen het lijf. Is hij de ware voor haar?

 

Mijn ervaring:

Bij dit boek kan ik gelijk weer genieten van de heerlijke, vlotte en levendige schrijfstijl van Saskia Schouten. Ze schrijft met enorm veel gevoel, maar ook heerlijk luchtig en haar verhalen lezen ontzettend gemakkelijk en fijn. Hierdoor kan je compleet van het verhaal genieten.


Het is net als Huis met geheimen dat het personage weer een beste vriendin heeft waar ze alles mee beleeft en deelt en ditmaal zijn ze ook nog eens collega's van elkaar. Charlotte en Sharona zijn erg goed neergezet, met veel aandacht en gevoel. Ondanks dat de twee personages erg verschillen kan je je als lezer in beide goed verplaatsen. Het is ook erg leuk dat de twee vrouwen tegelijkertijd in hun liefde treffen. De mannelijke personages zijn ook heerlijk uniek, verschillend en op leuke wijze neergezet.


Het verhaal heeft niet een super originele verhaallijn, maar toch weet Saskia Schouten er een hele eigen en unieke twist aan te geven. Ook in dit verhaal komt ook haar liefde voor Hongarije weer terug. Het verhaal kent drama, liefde en passie en heeft leuke wendingen en gebeurtenissen. Met een op en top feelgood einde sluit het heerlijke verhaal af.


Geluk in het kwadraat is een enorm vlot en levendig geschreven feelgood. Hierdoor is het echt een verhaal om bij weg te dromen. Ook bij dit verhaal is duidelijk te zien dat het door Saskia Schouten is geschreven doordat bepaalde voorkeuren en liefdes weer terugkomen, zoals haar liefde voor Hongarije. Het is een op en top feelgood die met veel gevoel geschreven is, het kent, drama, liefde en een hoop passie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page