top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De savanne 2 - Geluk op de savanne – Anne Jacobs

Na deel één kan ik gelijk door met deel twee die net is verschenen! Xander Uitgevers super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789401619981 | 03 augustus 2023 | 448 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Na het prachtige, intense en mooie eerste deel ben ik enorm benieuwd naar deel twee. Ik hoop dat het tweede deel wordt vervolgd op de bijzondere verhaallijn van Charlotte. Deze unieke, buitengewoon bijzondere en sterke vrouw heeft in het eerste deel echt mijn hart gestolen. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal van haar verder gaat. De levendige, beeldende en intense schrijfstijl van Anne Jacobs brengt voor mij het verhaal echt tot leven. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Charlotte en George zijn nog altijd samen. Toch kan George het niet weerstaan om er weer op uit te gaan en hij begint aan een gevaarlijke expeditie. Charlotte moet het alleen zien te redden op de koffieplantage in het Usambaragebergte. Waarbij ze zich ook ontfermt over haar nichtje Klara. George schrijft tijdens zijn reis brieven aan Charlotte, maar het aantal slinkt al snel en dan hoort ze niets meer van hem.. De angst slaat toe, zal George nog leven? Zullen ze elkaar ooit weer terugzien?

 

Mijn ervaring:

Met dezelfde levendige, beschrijvende en intense schrijfstijl weet Anne Jacobs de verhaallijn in deel twee prachtig aan te sluiten op deel één. Wel raad ik je aan eerst deel één te lezen, anders mis je wel wat dingen in de verhaallijn die in deel één gebeurd zijn. Het verhaal vertelt de rest van het levensverhaal van Charlotte en George en haar dochter Elisabeth. Het is mooi hoe je de personages door de delen heen ziet groeien en evolueren. Er komen in dit deel niet veel nieuwe personages voor, waardoor je de al bekende personages nog beter leert kennen.

De verhaallijn is weer zo mooi, intens en levendig beschreven dat je je helemaal in de Savanne in 1906 waant. Door de sterke en realistische dialogen weet Anne Jacobs het verhaal echt tot leven te wekken. De verhaallijn is wat anders dan het eerste deel, en kent een wat rustiger verloop dan deel één. Toch mag ik niet klagen, want het verhaal grijpt me weer direct en ik kan het niet los laten. Daarbij weet ook hond Simba, die in dit verhaal zijn intrede doet, mijn hart te stelen. Richting het einde weet Anne Jacobs de spanning weer enorm op te laten lopen. Zal George gevonden worden en hoe zal het eindigen tussen Charlotte en George? De wendingen en gebeurtenissen houden je echt in zijn greep.Tot aan het einde weet Anne Jacobs het spannend te houden en het boek sluit op prachtige wijze af.


Geluk op de Savanne, is een mooi, intens en bijzonder tweede deel. Het verhaal was wat anders dan ik verwacht had. Dit tweede deel kent een wat rustiger verloop in gebeurtenissen dan deel één. Toch weet Anne Jacobs me met haar levendige, beeldende en intense schrijfstijl direct in te pakken en waan ik me in 1906 in de Savanne bij Charlotte. Na het einde toe loopt de spanning weer prachtig op en Anne Jacobs weet het echt tot het einde spannend te houden. Met een prachtig en adembenemend einde sluit dit verhaal af.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page