top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Glitter – Sander den Baas

Na het lezen van de biografie van Vanessa van Cartier wilde ik meer over drag lezen, zodoende dat ik bij het luisterboek van Sander uitkwam.

Nederlands | Luisterboek | 9789046173749 | juli 2021 | Verteller: Sander den Baas | Lev. Uitgevers | Prijs €13,99


Voor het lezen:

De biografie van Vanessa van Cartier sprak me zo aan, dat ik meer over drag wilde lezen. Op die manier kwam ik aan dit boek van Sander den Baas, ofwel Lady Galore terecht. Ik zag dat hij dit luisterboek zelf had ingesproken, wat het voor mij direct tot een extra pluspunt maakte. Want wat is nu leuker dan een persoonlijk verhaal van de persoon zelf te horen. Op de cover prijkt een prachtig portret van Lady Galore. Met de uitnodigende titel ben ik dan ook enorm benieuwd naar zijn verhaal.

 

Het verhaal:

Sander den Baas, beter bekend als Lady Galore, geeft je een unieke en inspirerende kijk in de wereld van drag en laat zien hoe je boven jezelf uit kunt stijgen, zelfs als je wordt gezien als de underdog. Om een succesvolle dragqueen te zijn moet je sterk in je schoenen staan. Sander den Baas, beter bekend als Lady Galore, kreeg keer op keer met tegenslagen te maken. Zijn ouderlijk huis werd hij op zijn vijftiende uitgezet, hij kampte met zwaar overgewicht en de antidepressiva pillen zagen er steeds aantrekkelijker uit. Hij zocht naar vaste grond onder zijn voeten, maar leek het niet te kunnen vinden. Toch wist Sander te transformeren tot Lady Galore, een zelfverzekerde diva vol allure. Met een glas champagne, een pink cocktail of een goed glas wijn in de hand neemt Sander je mee langs alle pieken en dalen van het leven als een dragqueen. Hij laat je zien wat er achter de gordijnen van de dragscene gebeurt en welke lessen het je kan leren. Van 60 kilo afvallen tot het ontdekken van een nieuwe identiteit en van uit de kast komen tot het opbouwen van een nieuwe familie, alles komt aan bod. Maar niet zonder dat er nog wat gelachen wordt. Laat je betoveren door de wereld van drag en alles wat je er van kunt leren. Het leven is niet altijd even mooi, maar een ding is zeker: glitter maakt alles beter.

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm mooi en persoonlijk verhaal heeft Sander geschreven.

Sander heeft een hele prettige vertelstem en spreektempo en ik denk omdat hij zijn persoonlijke verhaal vertelt het enorm fijn luistert.


Het leven en het verloop van het verhaal is als een achtbaan. Hij weet ook op deze wijze zijn persoonlijke verhaal te vertellen, hierdoor verveelt het verhaal geen moment en wil je graag naar het verhaal blijven luisteren.


Zijn verhaal is een opeenvolging van zijn moeilijke jeugd en schooltijd, van drag avonden, zijn strijd met zijn gewicht, hartverwarmende verhalen over de drag comunity, maar ook interessante weetjes en geschiedenis rondom drag. Hierdoor is het naast een persoonlijk verhaal ook nog eens heel informatief. Hierdoor ga je zeker met andere ogen en met veel meer bewondering naar drag en de prachtige shows kijken. Doordat Sander zich open en kwetsbaar op durft te stellen weet hij met zijn verhaal ook een hoop mensen te inspireren en te motiveren. Zijn hele verhaal gaat gepaard met een flinke dosis humor en de rijkelijk vloeiende alcohol.


Ik heb dan ook van het begin tot het einde genoten van dit leerzame en inspirerende verhaal van Sander, ofwel Lady Galore. Ik denk dat dit bijzondere verhaal een aanrader is om te gaan lezen of beluisteren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page