top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Golven in de sterrennacht – Sophia L. Montgomery

Van Uitgeverij Elikser werd ik verrast met het gesigneerde tweede deel van deze prachtige dystopische fantasy. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789463656238 | 8 maart 2023 | 426 pagina's Uitgeverij Elikser | Prijs €24,95


Voor het lezen:

Na het lezen van Water in het Duistere Niets, verscheen gisteren het tweede deel van deze prachtige serie. Sophia is ook nog eens zo lief geweest om het boek speciaal voor mij, met naam, te signeren. Hierdoor ben ik dan ook direct aan het veelbelovende tweede deel begonnen.

 

Het verhaal:

Maan is op de vlucht voor Nox, samen met Yue-Yan en haar wolf verbergt ze zich na maanden op zee te hebben doorgebracht op een stoffige zolder. Maan is ziek, doordat ze haar magische krachten onderdrukt. De stad waarin het drietal zich verborgen houdt is volledig overstroomd. Ze proberen te overleven, maar voedsel is schaars. Er volgt bezoek, dodelijk bezoek. In de staat waarin Maan zich verkeert, kan ze geen weerstand bieden. Ze wordt gedwongen hem te vinden. Dat terwijl ze heeft gereisd over zeeën en oceanen om hem kwijt te raken. De heerser van het Duister. Hij heeft beloofd haar ziel te verbrijzelen en ieder korreltje in haar lichaam te verbranden, ook wil hij weten waar hun dochter is. Maar wat Maan niet weet is dat Yue-Yan ook iets voor haar verbergt. Een groot geheim dat alles compleet kan veranderen.

 

Mijn ervaring:

Sophia L. Montgomery heeft een beeldende, vlotte en levendige schrijfstijl. Daarbij weet ze ook een verrassend fijn en hoog tempo in de verhaallijn te leggen, waardoor het boek je blijft boeien en je het niet weg kan leggen. Ze weet de omgeving, gebeurtenissen en de magische gebeurtenissen zo goed te omschrijven, dat je ze tijdens het lezen voor je ziet zonder dat het het tempo uit het verhaal haalt.


Het verhaal gaat direct van start en ik merk dat ik het eerste hoofdstuk echt even nodig heb om er weer in te komen, wat er allemaal in deel één gebeurd is. Hierdoor was even een kleine en korte terugblik als start van het boek niet verkeerd geweest. Toch zat ik na het eerste hoofdstuk weer compleet in het verhaal en kon ik genieten van de spannende tocht die Maan en Yue-Yan en haar wolf maken om uit de hand te blijven van de vijand.


Het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven, die duidelijk aangeduid wisselen. Hierdoor krijgen we niet alleen het perspectief van Maan en Yue-Yan te lezen, maar ook vanuit de vijand en heeft ze stukken met een overall perspectief. Maan en Yue-Yan maken in dit deel een sterke groei en transformatie door. Waardoor de personages ook verder uitgediept worden.


Het verhaal sluit mooi aan op deel één, maar heeft ook weer een hele eigen unieke, originele en razend spannende verhaallijn. Het is een spannender en duisterder deel dan het eerste deel. Door de magie heeft het verhaal wendingen en gebeurtenissen die je als lezer niet ziet aankomen. Daarbij krijgt het verhaal meer diepgang, waarbij we meer te weten komen over het verleden en de afkomst van Maan en Yue-Yan. De plottwist aan het einde was iets wat ik totaal niet verwachtte en zag aankomen, wel blijft de verhaallijn hierdoor open en verlang ik met smacht naar het vervolg... want ik wil weten hoe het nu verder gaat.


Golven in de Sterrennacht is een origineel, spannend en goed vervolg op Water in het Duistere Niets. Sophia L. Montgomery heeft een levendige, beeldende en vlotte schrijfstijl en het is echt een verhaal waarin je wordt meegezogen. De personages transformeren zich op sterke wijze en het is een verrassend vervolg. Wel heeft het verhaal een open einde, waardoor ik hoop dat deel drie snel gaat verschijnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page