top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Grimoire 3 - De dienares van het oneindige - Dimitri Balcaen

Via Bookinfluencers en Dimitri Balcaen kreeg ik de kans de drie delen van Grimoire te gaan lezen. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789464756197 | 01 oktober 2023 | 256 pagina's Uitgeverij ReadMore Publishing House | Prijs €22,00


Voor het lezen:

Na deel één en het fantastische deel twee, wil ik hoe dan ook weten hoe het avontuur van Finn en zijn vrienden verder gaat. Ik kan dan ook niet wachten om aan deel drie te gaan beginnen. Ook dit deel heeft een prachtige cover die mooi aansluit op de twee voorgaande delen waarmee de serie echt een eenheid vormt. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Finn en zijn vrienden hebben eindelijk Valdar Grid gevonden. Nu is er alleen een groot probleem. Ze heerst over het rijk en wil Gwen, een van de vrienden, uithuwelijken. Waarom, dat weten ze niet, maar veel goeds kan dit niet betekenen. Finn en zijn vrienden ontkennen een revolutie met de hoop te voorkomen dat het huwelijk van Gwen werkelijkheid wordt en in de hoop het onderdrukte volk te kunnen bevrijden. Zal het ze op tijd lukken?

 

Mijn ervaring:

Met een fijne en compacte inleiding wat er in de twee voorgaande delen vooraf ging, startte het derde deel. Dus mocht het even geleden zijn dat je de vorige delen was, dan weet Dimitri Balcaen ervoor te zorgen dat je weer bij bent en alles op een rijtje hebt.


Dimitri Balcaen heeft een erg levendige en vlotte schrijfstijl. Hij weet ervoor te zorgen dat je helemaal opgaat in de magische en avontuurlijke wereld van Finn en zijn vrienden. De vier vrienden zijn op een realistische en sterke wijze neergezet. Ik vind het mooi hoe Dimitri Balcaen in het verhaal de hoofdpersonages allemaal een mentale of psychische aandoening heeft gegeven en ze in de magische wereld helden worden met een eigen gave. Hierdoor weet hij een taboe onderwerp in het daglicht te zetten. Op momenten dat de vrienden het moeilijk hebben speelt hun aandoening dan ook meer naar de voorgrond.


Het verhaal is voor een groot deel, zoals ook in de vorige delen het geval was, beschreven vanuit Finn. In dit deel treedt ook Gwen naar de voorgrond en weet Dimitri Balcaen dit personage nog verder uit te diepen. Het is mooi hoe dat het avontuur zich vordert en hoe de personages gedurende de delen evolueren. Het derde deel is een actievol en erg spannend deel, waarin veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen zitten. Hierdoor zit je echt aan het boek gekluisterd. Wel eindigt ook dit deel met een cliffhanger, alleen ditmaal kan ik nog niet door met deel vier, want deze moet helaas nog verschijnen.


In het derde deel is ook aan het binnenwerk veel aandacht besteed. Ieder hoofdstuk start met een prachtige illustratie, die net als de cover, is gerealiseerd door middel van ethische artificiële intelligentie. Aan het einde van ieder hoofdstuk volgt een illustratie van een bijzonder kompas. De illustraties geven een prachtige aanvulling op het spannende en mooie verhaal.


Grimoire 3 - De dienares van het oneindige is een spannend, actievol en magisch vervolg. Het is erg vlot en filmisch geschreven waardoor je helemaal opgaat in de magische wereld en het razend spannende avontuur. Deze serie moet je wel in volgorde lezen om de gebeurtenissen te volgen. Het verhaal eindigt met een cliffhanger, waardoor ik vol smacht wacht op het verschijnen van deel vier. Deze magische en mooie serie is echt een aanrader. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page