top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hartje zomer – Nora Schenk

Van De verhalenfabriek ontving ik weer een heerlijke feelgood novelle, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098986 | 28 april 2024 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Hartje herfst heb ik erg veel zin om aan deze novelle te beginnen. Ik ben erg benieuwd of ook dit weer zo'n heerlijk, leuk, fijn en sprankelend verhaal gaat zijn. De cover sluit mooi aan op de herfst cover maar straalt zonder twijfel een zomers gevoel uit.

 

Het verhaal:

Lizzy straalt aan alle kanten, niet alleen omdat het zomer is en de zon schijnt. Haar boekwinkel Lectori Salutem gaat als een speer en ook haar relatie met haar vriend Bram gaat erg goed. Dan ontvangt Lizzy een telefoontje van haar moeder Annabella, dat ze onverwachts naar Nederland komt. Lizzy maakt zich gelijk zorgen. Waarom komt haar vader niet mee? Wat is er echt aan de hand? Dan komt ook nog haar vriendin Ikram in een vervelende situatie terecht waardoor ze haar hoofdrol in de musical van De Zingende Zomer niet meer zeker is.

 

Mijn ervaring: Wat een heerlijke, fijne, mooie en vrolijke feelgood is dit. Dit is zonder twijfel een tussendoortje om even heerlijk onbezonnen van te genieten en bij weg te dromen. Het verhaal is een vervolg op deel één, Hartje Herfst, maar het tussendoortje is ook prima losstaand te lezen.


Nora Schenk heeft een heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl met een heerlijke dosis humor. Hierdoor leest het verhaal gemakkelijk en vlot weg, zeker doordat het tussendoortje dezelfde personages bevat, die we al kennen uit Hartje Herfst.


We lezen in dit deel hoe het verder gaat met Lizzy en haar relatie en boekwinkel. Lizzy is een jonge, hardwerkende en jonge doorsnee vrouw die haar leven goed op orde heeft. Haar vriend Bram, waarmee ze in het vorige deel een relatie heeft gekregen, komt weer terug. Ik ben helemaal fan van dit personage. Ook de beste vriendin en collega van Lizzy, Ikram krijgt in dit deel meer de focus, net als haar lieve ouders.


Het verhaal heeft een leuke opbouw en Nora Schenk houdt je lange tijd in spanning wat er nu precies aan de hand is met de ouders van Lizzy, ook het verhaal rondom Ikram zit goed in elkaar en weet je te boeien. Het is een leuk verhaal, wat door de wendingen en gebeurtenissen ervoor zorgt dat je het tussendoortje in één keer uitleest. Ofwel, het boek is zo pakkend dat stoppen gewoonweg niet mogelijk is.


Hartje Zomer is een leuk, fijn en mooi vervolg op het eerste deel. Het is erg leuk hoe Nora Schenk met het nieuwe seizoen een leuke, originele en leuke draai als vervolg aan het verhaal weet te geven. Ook is het erg leuk dat we in dit deel de ouders en Ikram, de beste vriendin en collega van Lizzy, beter leren kennen. Ook dit tussendoortje is absoluut een aanrader.  


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page