top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Heksenkracht – Juliet Diaz

De cover van dit boek vind ik zo uitnodigend dat dit boek gelijk mijn interesse wist te wekken.

Nederlands | Hardcover | 9789401305167 | Druk: 1 | oktober 2021 | 248 pagina's | Uitgeverij Altamira

Voor het lezen:

De cover alleen al maakt het boek enorm bijzonder. Het is een vrij klein boek, maar wel prachtig door het mat zwart met het goud folie. De typografie van de titel is precies op de ornamenten van de cover afgestemd. Ik verwacht een bijzonder boek te gaan lezen en nieuwe ontdekkingen te gaan doen op het gebied van magie.

 

Beschrijving:

Met dit boek ga je aan de slag om de magische krachten in jezelf te ontwikkelen. Juliet Diaz, een derde-generatie heks, helpt je stap voor stap op weg met kennis van natuurreligie en kruidengeneeskunde. Het boekje zit vol inspiraties en tips om je magische krachten verder te laten groeien.

 

Conclusie:

Het is een erg bijzonder en mooi boek, wat zeker een mooie plek in de boekenkast verdient.

Het boek is opgedeeld in 5 delen:

  1. Magisch werk

  2. De magie ontsluierd

  3. Praktische magie

  4. De magische kruidentuin van de heks

  5. Neem je verantwoordelijkheid

Ieder hoofdstuk begint Juliet Diaz met een persoonlijke inleiding met wat dit deel voor haar en in haar leven betekent. De tekst bestaat uit korte alinea's, af en toe aangevuld met een kleine illustratie en is voor het oog erg prettig opgemaakt. Haar verhaal is vlot en krachtig geschreven en heeft korte zinnen. Na ieder verhaal, laat Juliet Diaz ons niet stil zitten maar geeft ze ons gelijk recepten en een duidelijk stappenplan om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Wel heb je voor sommige spreuken/magie veel verschillende kruiden e.d. nodig.


Het boek is een erg compleet boek. Dat naast kennis ook gelijk de theorie biedt om met de magie aan de slag te gaan. Het boek is ook voor een beginner perfect, want dit boek is echt enorm uitgebreid. Ze wijst je niet alleen op de bezweringen en rituelen maar ook op de magie die door ons dagelijks leven stroomt.


Het is ook zeker een mooi boek dat je als naslagwerk kan gebruiken en je vaker uit de kast zal halen om nog vaker te bekijken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page