top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het anti-aanbakbrein - Sanne van Arnhem

Na het lezen van Gedachten zijn klootzakken, wilde ik meer ontdekken van Sanne.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046177051 | 25 augustus 2022 Uitgeverij Lev. | Prijs 21,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Gedachten zijn klootzakken, zag ik dat in mijn app ook een eerder boek van Sanne van Arnhem stond. Aangezien haar boek me zo goed bevallen is, heb ik erg veel zin om dit (luister)boek te gaan ontdekken. Ik hoop weer op een heerlijk leerzaam en luchtig boek met veel humor.

 

Het verhaal:

Hoe zorg je ervoor dat je niet uren, dagen of misschien wel maanden in negatieve gedachten blijft hangen? Soms blijven dingen mentaal aan je plakken en hebben deze invloed op je humeur of zelfs fysieke gezondheid. Sanne van Arnhem legt je uit waar deze gedachten vandaan komen, hoe je je er tegen kan wapenen en ze biedt een praktisch stappenplan om er vanaf te komen.

 

Mijn ervaring: Met haar heerlijk nuchtere, ontwapende en toegankelijke schrijfstijl weet Sanne van Arnhem me enthousiast te krijgen van dit leerzame, inspirerende en humoristische boek. Ondanks dat het serieuze en minder leuke dingen zijn die Sanne van Arnhem bespreekt, weet ze het wel op zo'n manier te brengen dat ik vol overtuiging alles wil weten.


In dit boek vertelt Sanne van Arnhem je alles rondom negatieve gedachten die je leven flink kunnen verpesten. Ze vertelt je eerst hoe deze gedachten je zo weten te raken en bij je binnen te komen, daarbij toont ze ook haar menselijke en persoonlijke kant. Iedereen heeft er last van, ook zij. De een wat meer dan de ander. Sanne van Arnhem bespreekt hoe dat komt en nog beter hoe je je er tegen kan wapenen, dat de volgende negatieve gedachten je niet of minder weten te raken. Deze handvatten vind ik erg goed, want deze zorgen zonder twijfel voor een stabiele basis.


Maar bovenal, en dat is naar mijn mening het beste gedeelte van het boek, biedt Sanne van Arnhem heel veel diverse oplossingen, handvatten, tips en tricks. Want zoals ze stelt wat voor haar werkt hoeft niet voor jou te werken. Ook wat het ene moment werkt, hoeft op een ander moment niet te werken. Door de vele tips, oefeningen en persoonlijke verhalen die aan bod komen, biedt ze een variatie aan handvatten waar ieder mens mee gebaat is.


Het anti-aanbakbrein is een heerlijk leerzaam en ontnuchterend boek over negatieve gedachten die blijven hangen. Sanne van Arnhem heeft een toegankelijke, vlotte en humoristische schrijfwijze waardoor je haar kennis, handvatten en inzichten met een lach tot je neemt. Een boek waar ieder mens wat aan heeft!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page