top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gedachten zijn klootzakken - Sanne van Arnhem

Alleen al de uitnodigende titel maakt me reuze nieuwsgierig naar het boek. Uitgeverij A.W. Bruna, super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789400517189 | 05 maart 2024 | 192 pagina's Uitgeverij Lev. | Prijs 21,99


Voor het lezen:

Alleen al door de titel werd ik nieuwsgierig en getriggerd door het boek. Daarbij ben ik natuurlijk dol op non-fictie boeken, zeker op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, psychologie en mindset. Ik heb ook al de eerdere boeken die Sanne schreef op mijn 'te lange' verlanglijstje staan, maar nu ik van A.W. Bruna Uitgevers een recensie-exemplaar ontvang, heb ik geen excuses meer om nog langer te wachten. Aangezien ik erg last heb van niet-helpende gedachten, hoop ik dat ik door middel van dit boek nieuwe kennis en inzichten op ga doen.

 

Het verhaal:

Een groot deel van je gedachten gedurende de dag zijn negatief en voordat je het in de gaten hebt sleuren ze je mee en weten ze je te overtuigen. Ofwel, gedachten zijn klootzakken. Het is zonde van je goede humeur, tijd en zelfvertrouwen. Maar je kan er iets aan doen. Je kan er niets aan doen dat deze klootzakken bestaan, maar je kan wel bepalen hoe je er mee om gaat, hoe je je erover voelt en hoe je je gedraagt. Jij bent de baas. Met dit boek pak je stap voor stap de regie terug en tem je je innerlijke criticus.

 

Mijn ervaring: Wat een vlotte, heldere, nuchtere en humoristische manier van schrijven heeft Sanne van Arnhem. Hierdoor is het boek echt een helder, leerzaam en leuk boek om te lezen en neem je haar kennis en inzichten gemakkelijk op.


Sanne van Arnhem begint het boek met twee inleidingen, een van Martine Bakker en de andere van haarzelf. Deze twee inleidingen weten me nieuwsgierig en enthousiast te maken over het vervolg van het boek.

Het boek kent een heldere opbouw, waarmee Sanne van Arnhem je stap voor stap mee neemt met gedachten, klootzakken en hoe die je leven beïnvloeden. Sanne van Arnhem weet haar verhaal nuchter en luchtig te brengen. Ik vind het erg goed dat ze het verhaal persoonlijk doortrekt en vertelt over haar eigen klootzakken. Naast de verhalen en de kennis deelt ze verschillende tips, oefeningen en handvatten biedt om met je klootzakken af te rekenen. Ze belicht dat iedereen anders is en wat dus bij de een helpt voor een ander niet helpt of in een bepaalde situatie niet. Maar niet getreurd wat ze biedt, zoveel handvatten en tips dat je zelf kan onderzoeken naar wat er bij jou past. 


Gedachten zijn klootzakken is een leerzaam, interessant, erg motiverend en leuk boek dat je helpt niet langer mee te gaan in je negatieve gedachten waardoor je humeur, tijd en zelfvertrouwen wordt beïnvloed. Door heldere inzichten, persoonlijke verhalen en vele handvatten en tips reikt Sanne van Arnhem je de hand om anders met die negatieve klootzakken in je leven om te gaan. Dit boek is echt ontzettend leuk en leerzaam!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page