top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het dagboek van Longdale Manor – Carrie Turansky

Wauwie! Uitgeverij KokBoekencentrum mega mega bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789029735483 | 19 oktober 2023 | 384 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Als ambassadeur van Tijdloze liefde en Uitgeverij Kokboekencentrum kreeg ik de kans deze nieuwe historische roman te lezen en te recenseren. Super bedankt, direct bij het zien van de cover van dit boek was namelijk mijn interesse gewekt. Op de donkerblauwe cover zien we aan de onderzijde een groot historisch landhuis, in het midden op prachtige wijze en passende typografie de titel van het boek en bovenin een jonge vrouw in historische kledingdracht die een boek leest. Ik ken schrijfster Carrie Turansky nog niet maar ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

In een oud dagboek liggen familiegeheimen verscholen van honderd jaar geleden. In 1912 ontdekt Charlotte Harper na haar vaders dood een groot geheim dat hij jaren voor zijn gezin verborgen hield. Ze kan met niemand anders haar geheim delen dan met het dagboek. Gwen Monroe, kunsthistorica, ontdekt honderd jaar later het dagboek van Charlotte. Ze is op Longdale Manor doordat ze door haar grootvader hierheen is gestuurd nadat ze een ernstige fout gemaakt heeft. De vondst van het dagboek leidt haar naar een ontdekking van haar eigen vader, die ze nooit heeft gekend.

 

Mijn ervaring:

Carrie Turansky heeft een ongelofelijk fijne, sfeervolle en levendige schrijfstijl, ze weet het verhaal zo te verwoorden en beschrijven dat niet alleen de personages maar ook de hele omgeving en Longdale Manor voor mijn ogen tot leven komen. Ze weet het op zo'n wijze te beschrijven dat je je er bij Charlotte en Gwen rond waant, maar wel zo dat er een mooi tempo in de verhaallijn blijft. De personages heeft Carrie Turansky met veel detail enorm mooi en goed weten neer te zetten, zeker de twee hoofdpersonages Charlotte en Gwen. Doordat Carrie Turansky ook enorm goed de emoties en gevoelens van beide vrouwen weet te beschrijven, weet het verhaal me ook echt emotioneel te raken en te grijpen. Ook de andere personages zijn erg levendig, realistisch en verschillend neergezet. Het verhaal heeft een dubbele verhaallijn. Deze switcht tussen het heden met als hoofdpersonage Gwen en 1912 waarbij Charlotte het hoofdpersonage is. De twee vrouwen en de verhaallijn zijn enorm verschillende verhalen, waardoor ze niet met elkaar in verwarring komen. Beide verhaallijnen weten me op geheel eigen wijze te raken. Carrie Turansky heeft op prachtige wijze het vaderschap, het maken van fouten en vergeving, rouw maar ook liefde en geloof op prachtige wijze in de verhaallijn verwerkt. Daarbij vind ik het ook bijzonder hoe het dagboek van Charlotte en haar inzichten, Gwen honderd jaar later, steun en troost bieden. Het verhaal wist me in meerdere opzichten echt te raken. Met een prachtig einde sluit het verhaal tot slot af. Het dagboek van Longsdale Manor is een enorm mooie, realistische en ontroerende historische roman die me echt wist te raken. De twee hoofdpersonages zijn enorm goed neergezet en ook de emoties en gevoelens van deze vrouwen zijn als lezer voelbaar. Het verhaal bevat prachtige thema's die op sterke wijze zijn uitgewerkt in een verhaallijn die me wist te raken. Wauw, echt een prachtige historische roman. Aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page