top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim van Rose – Kirsty Ferry

De boeken van Kirsty Ferry stonden al lange tijd op mijn verlanglijstje. Met de aankondiging van de blogtour bij Dutch Venture Publishing de uitgelezen kans om haar boeken te gaan ontdekken. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789493265516 | 07 februari 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €17,95


Voor het lezen:

De boeken van Kirsty Ferry trokken al lange tijd mijn aandacht. Met de komst van dit nieuwe boek en de mogelijkheid kreeg om bij Dutch Venture Publishing deel te nemen aan de blogtour was het eindelijk de kans om van een van haar boeken te gaan genieten. Ik hoop op een verhaal dat heerlijk wegleest met veel romantiek.

 

Het verhaal:

De eerste grote opdracht voor een Londense kunsthandel. Merryn Burton is dolblij dat ze de kans krijgt en vertrekt naar Cornwall. Wanneer ze arriveert bij Pencradoc, een prachtig oud landhuis, beseft Merry dat dit een heel bijzondere opdracht gaat worden. Pencradoc hangt vol met fascinerende en waardevolle kunstwerken en is eigendom van de broers Penhaligon. Wanneer ze Kit, een van de broers ontmoet, slaat haar hart gelijk een slag over. Dit gaat een hele bijzondere opdracht worden. Hoe langer Merryn blijft, hoe duidelijker het wordt dat ook het huis een geheim verbergt, een lang vergeten Rose is misschien wel de sleutel naar de oplossing.

 

Mijn ervaring:

Het duurde even voordat ik de draad in het verhaal goed te pakken had en er echt in op kon gaan. De verhaallijn wisselt constant in tijd, ook gedurende de hoofdstukken waardoor je echt de aandacht bij het verhaal moet houden. Hierbij wisselt het verhaal ook van hoofdpersonages van Rose, Zennor, Alys en Merryn. Hierdoor duurde het even voordat ik de verschillende personages allemaal op een rijtje had en er een duidelijk beeld van had.


Kirsty Ferry heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl en weet levendige dialogen neer te zetten. Wel merkte ik dat bij dit verhaal, ondanks dat het gemakkelijk leest qua schrijfstijl, ik soms stil viel door de wisseling in tijd en personage en het wat langdradig werd. Vooral omdat de personages en de tijden op een gegeven moment door elkaar heen begonnen te lopen. Hierdoor moet je echt goed op blijven letten. Wel zat het verhaal enorm origineel, goed en sterk in elkaar. Door de wisselingen in tijd en perspectief, blijft het verhaal interessant. Vooral omdat je hiermee de puzzel compleet kan maken. Toch wist het plot me te verrassen, ik had wel enigszins de strekking in gedachten, maar het liep toch net wat anders.


Het is een bijzondere en leuke historische roman geworden. Het is levendig, vlot en krachtig geschreven, al moet je door de wisselingen van tijd en perspectief wel echt je aandacht bij het verhaal houden. De verhaallijn wist me te verrassen en het verhaal zat goed in elkaar. Ik heb genoten van dit leuke boek

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page