top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geluk lacht je af en toe – Ronald Maxim Wijnia

Van Uitgeverij Palmslag, kreeg ik het deze prachtige dichtbundel.

Nederlands | Paperback | 9789493343320 | 25 maart 2024 | Uitgeverij Palmslag | Prijs €17,95


Voor het lezen:

Alleen al de prachtige en warme cover maakt me erg nieuwsgierig naar deze tweede gedichtenbundel van Ronald Maxim Wijnia. Ik ken zijn dichtwerk nog niet, maar ik ben wel erg nieuwsgierig. Op de cover zien we een regenboogkleurige zandvlakte. De typografie van de titel knalt er hierdoor prachtig uit. Ik hoop daarom op kleurrijke, maar wel krachtige en heldere gedichten.

 

Het verhaal:

Het geluk lacht je af en toe, is de tweede bundel met gedichten van Ronald Maxim Wijnia. Hij is ook al bekend onder de naam #Taaltriggert. In zijn gedichten behandelt hij thema's als liefde, leven voor de liefde, en de liefde voor het leven. Zijn gedichten schrijft hij vanuit zijn motto: Taal treft - troost - triggert - raakt.

 

Mijn ervaring:

Deze bundel is echt een verzameling van onwijs mooie, ontroerende en pakkende gedichten. Wat me direct opvalt is dat Ronald Maxim Wijnia door middel van weinig teksten precies het doel helder en duidelijk weet te treffen. Veel gedichten moet je laten bezinken voordat je de daadwerkelijke boodschap snapt, maar bij Ronald Maxim Wijnia zijn gedichten is dit niet het geval.


Het is een leuk en mooi opgemaakt boekje met op iedere bladzijde een gedicht. Helaas is het boekje wel een paperback. Voor mij persoonlijk zijn deze gedichten zo doeltreffend, helder en pakkend dat een mooie hardcover om deze dichtbundel deze prachtige gedichten nog meer tot hun recht had gebracht.


Ik ben echt positief verrast door de hoeveelheid aan mooie en goede gedichten. Het is daarbij niet een dichtbundel dat je van voor naar achteren hoeft te lezen voor een rode draad, maar hij is op een willekeurige bladzijde open te slaan en te lezen.


Een van mijn favorieten (en dat zijn er ditmaal echt veel) uit deze dichtbundel is:

Weg van ruis

ergens

voorbij het

geluid huist de stilte


daar vind

ik een plek om

op adem te komen


om weg van

de ruis van de

toekomst te dromen


voor even

bevrijd uit een

hectisch bestaan


om daarna

weer opgeruimd

verder te gaan


Het geluk lacht je af en toe is een dichtbundel met een grote hoeveelheid aan pakkende, heldere en mooie gedichten die je raken, ontroeren en bij je binnen komen. Het zijn allemaal gedichten rondom het thema liefde en leven. De paperback is prachtig vormgegeven en het is echt een boekje dat ik nog vaak zal openslaan. Ik ben erg onder de indruk!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

55 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page