top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geluksexperiment – Courtney Walsh

Ik kreeg van Uitgeverij KokCentrumboeken de kans deze veelbelovende feelgoodroman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029735636 | 09 november 2023 | 384 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de Terug naar het eiland serie van Courtney Walsh ben ik fan van deze schrijfster. Toen Uitgeverij KokBoekencentrum deze nieuwe feelgood aankondigde wist ik direct dat ik het boek moest lezen. Het boek heeft een enorm vrolijke en kleurrijke cover die erg uitnodigend is. Op de cover zien ze een jonge vrouw die nadenkt met een pen en notitieboekje bij de hand. De titel is er passend en goed leesbaar aan toegevoegd. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Op de dag dat Isadora Bentley dertig wordt, weet ze één ding zeker: geluk is helemaal geen keuze. Voor sommige mensen is het gewoonweg niet weggelegd. Hier valt zij ook onder. Wanneer ze haar verjaardag aankopen afrekent bij de kassa, valt haar oog op een tijdschrift van een damesblad dat een artikel bevat met daarin 31 manieren om gelukkig te worden. Isadora is vastbesloten alle 31 punten te weerleggen. Het experiment gaat van start, waarop ze kort daarop stuit op een hele knappe professor. Isadora begint te twijfelen aan haar hypothese. Zullen er daadwerkelijk manieren zijn om geluk te vinden?

 

Mijn ervaring:

Courtney Walsh heeft een enorm warme, sfeervolle, vlotte en levendige schrijfstijl. Ik kan echt zo van haar unieke manier van schrijven genieten en ook dit boek is weer echt Courtney Walsh.


De personages zijn enorm goed neergezet en uitgediept en je krijgt als lezer ook echt een gevoel bij de personages, dit vind ik bijzonder goed gedaan. Daarbij zijn ook de personages divers, onderscheidend en heel realistisch neergezet. Daarbij is Isadora, zoals het verhaal begint, echt mijn evenbeeld en voel en zie ik zoveel gelijkenissen met dit personage dat ik er helemaal in op kan gaan.


Het verhaal heeft een ontzettend mooie, sterke en goede opbouw. Het is een verhaal met enorm veel diepgang en bij mij riep het verhaal ook enorm veel emoties op. Daarbij weet ze verschillende personages op prachtige wijze te laten groeien en stopt ze prachtige boodschappen in het verhaal die echt bij me binnenkomen. Zo weet ze thema's als verdriet, vergeving, rouw, maar ook het vinden van jezelf, vriendschap en liefde samen te voegen in een ongelofelijk mooie verhaallijn. Het is echt een verhaal dat ik met een lach en een traan gelezen heb.


Het geluksexperiment is een ongelofelijk mooie en goede feelgood die een prachtige diepgang kent. De personages zijn realistisch en met veel gevoel neergezet. Het verhaal kent prachtige thema's en boodschappen die me enorm wisten te raken. Dit is echt een boek dat je met een lach en een traan leest. Een mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page