top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het hart van Weshley castle – Marina Folkers

Ik heb al meerdere romans van Marina gelezen en ik ben echt fan van haar schrijfstijl. Dit boek is een keer iets heel anders als haar voorgaande werk, maar dat maakt me juist enorm nieuwsgierig naar dit verhaal.Nederlands | Paperback | 9789020544992 | Druk: 1 | november 2021 | 320 pagina's


Beschrijving:

We bevinden ons in Engeland in 1546. Daar vindt een brute en gewelddadige moordpartij plaats bij een rondtrekkend volk. Alleen Aleyah en Manitas weten ter nauwe nood te ontsnappen. Uiteindelijk belanden ze in een herberg waarbij Manitas regelt dat ze daar kunnen verblijven onder de voorwaarde dat Aleyah voor de gasten iedere avond danst. Op een avond komt er een man de herberg binnen die iets in Aleyah teweeg brengt. Manitas kan dit niet velen en daagt de man uit voor een duel. Het blijkt de graaf van Weshley te zijn, het blijkt dat hij achter de brute en gewelddadige moordpartij zat. Aleyah trekt verder door Engeland en komt in Londen, waar ze opnieuw de graag treft…

Marina Folkers is bekend van haar feelgood-romans met een rauw randje, zoals 'Ik hou je vast', 'Meer dan ooit' en 'Onder de sterren van Montpellier'. Dat geldt ook voor 'Het hart van Weshley Castle', alleen dan in een historische setting.

 

Voor het lezen:

Het eerdere werk van Marina zijn allemaal feelgood-romans, maar dat maakt me ook vooral juist nu enorm nieuwsgierig naar hoe haar schrijfstijl in een historische roman zou passen. De cover is in ieder geval lovend en trekt door de kleuren en het beeld heel erg mijn aandacht. Het spreekt me enorm aan.


Tijdens het lezen: Ook bij dit boek weet Marina gelijk je het verhaal in te trekken. Het verhaal begint met een heftige gebeurtenis, waardoor je gelijk op het puntje van je stoel zit en wilt weten hoe dit gaat aflopen.


Conclusie: Door de gebeurtenis aan het begin van het verhaal zit je gelijk helemaal in de heftigheid van het verhaal. We beleven het verhaal van Aleyah, je kan je goed met het personage identificeren en Marina weet ook echt bijzonder goed de emoties, gedachtes en gevoelens van Aleyah te verwoorden. Hierdoor kan je echt haar verhaal intens beleven. Maar niet alleen de hoofdpersonage ook de andere personages weet Marina een hele duidelijke en eigen identiteit te geven, je voelt en leeft echt mee met de gebeurtenissen in het verhaal. De verhaallijn is ook erg origineel en verrassend, iedere keer gebeuren er onverwachte dingen waardoor dat het echt de aandacht en soms ook spanning in het verhaal houdt. Ook al is dit geen feelgood-roman waarin Marina absoluut een sterschrijfster is, ook dit genre lijkt haar zonder problemen enorm goed af te gaan. Ik heb echt genoten van het mooie, verrassende en intense verhaal en ik raad dan ook echt iedereen aan dit prachtige en ontroerende verhaal te gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


Ik mocht deelnemen aan haar alternatieve blogtour van dit prachtige boek. Hiervoor liet ik me inspireren door een enorm mooie en intense beschrijving die me raakte in het verhaal.


“Een zadel was niet nodig. Haar hele leven reed ze al zonder, en er was nu niemand die bezwaar kon maken. Zodra ze her kasteel achter zich had gelaten, spoorde ze de merrie aan tot galop. De merrie was blij om haar benen te kunnen strekken en gehoorzaamde enthousiast. Aleyah genoot volop. De wind deed haar haren alle kanten op waaien en ze voelde zich zo vrij als een vogel in de lucht.”
27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page