top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het hospitaal van leven en dood – Audrey Blake

Nu ik zo onder de indruk was van deel één, door met het tweede deel. Uitgeverij KokBoekencentrum super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789029735513 | 05 oktober 2023 | 400 pagina's Uitgeverij KokBoekencentrum | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel is het tijd om direct door te gaan met het tweede deel van deze geweldig mooie en intrigerende serie. Ik heb na het lezen van deel één hoge verwachtingen en ik hoop weer een verrassend, mooi en goed verhaal te gaan lezen over Nora en haar studietijd in Bologna. Ik ben daarnaast ook erg benieuwd hoeveel we nog mee gaan krijgen van Daniel en Horace die de praktijk in Londen nu samen verder runnen. Ook ditmaal heeft het boek weer een prachtige en indrukwekkende cover. Ditmaal in blauwtinten in plaats van sepia tinten en wederom een vrouw die met haar rug naar ons toegekeerd staat, ditmaal in een donkerrode japon.

 

Het verhaal:

Het tweede deel van de historische serie over de eigenzinnige arts Nora Beady. Nora is naar Bologna afgereisd om daar, als enige vrouwelijke studente, te worden opgeleid tot art. En dat in 1846. Het leven krijgt een verrassende wending wanneer Nora besluit samen te werken en te leren van de vrouwelijke arts Magdalena Morenco. Samen ontwikkelen ze een nieuwe techniek om veilig keizersneden te kunnen uitvoeren. Deze ontdekking kan levens redden of hun carrières compleet verwoesten.

 

Mijn ervaring:

Het tweede deel gaat verder als Nora en Mrs. Phipps in Bologna zijn gearriveerd en Nora start met haar studie tot arts. Hierdoor loopt het verhaal soepel door op deel één maar heeft het wel een nieuwe super sterke, verrassende en intrigerende verhaallijn. Naast de gebeurtenissen en het hoofdverhaal van Nora blijven we gelukkig ook op de zijlijn genieten van de gebeurtenissen in Londen en de praktijk van Horace en Daniel. Beide verhaallijnen zijn prachtig en komen aan het einde op indrukwekkende wijze weer samen.


We volgen weer voor het grootste gedeelte het verhaal van Nora in Bologna. Terwijl ze dacht dat ze hier hun tijd al een stuk verder vooruit waren, loopt Nora wederom tegen de afkeuring aan dat ze als vrouw een studie tot arts wil voltooien. Zeker omdat ze haar medestudenten vaak ver vooruitloopt in kennis en kunde. Dit is op mooie wijze in beeld gebracht, ook de emoties en gevoelens die Nora ervaart zijn goed verwoord. In dit tweede deel ontmoet Nora in Bologna twee nieuwe personages: Pozzi en Dr. Morenco. De personages worden weer met finesse neergezet. De huidige personages worden in het tweede deel nog verder uitgediept. Ik had al een bewondering voor Nora, maar die groeit alleen nog maar meer in het tweede deel.


Ook in het tweede deel kan je weer een hoop diepgang verwachten in de verhaallijn. Het zijn niet enkel de medische ontdekkingen die fascinerend en super interessant zijn, als ook de verhoudingen en relaties tussen de personages die je weten te boeien.


Audrey Blake heeft een levendige, vlotte en bijna filmische schrijfstijl. De manier waarop ze de omgeving en gebeurtenissen weet te beschrijven zorgt voor goed beeld tijdens het lezen en met haar krachtige dialogen komt het verhaal echt tot leven. Ook met het tweede deel weet Audrey Blake me van het begin tot einde te boeien en vast te houden. Het verhaal sluit op prachtige wijze af.


Het hospitaal van leven en dood is een supersterk, indrukwekkend en mooi vervolg op het eerste deel. Audrey Blake weet opnieuw een originele en verrassende verhaallijn neer te zetten die voor een deel op feiten is gebaseerd. Daarbij schrijft ze levendig, vlot en bijna filmisch, waardoor je helemaal wordt meegezogen terug in de tijd naar Bologna en Londen. Ik hoop echt dat er nog meer delen gaan volgen. Deze serie is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page