top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het hotel in de wolken – Mel Hartman

Na het geweldige eerste deel wilde ik natuurlijk weten hoe het zou aflopen met de kinderen en het hotel. Ik kreeg van Hamley Books een recensie-exemplaar, dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789464510225 | Druk: 1 | maart 2022 | 240 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Voor het lezen:

Na het geweldige eerste deel Het hotel op de rots, was het nu eindelijk tijd voor het vervolg van deze geweldige serie van Mel Hartman. Ook ditmaal weet Hamley weer een geweldig coverdesign te maken. Hier zijn ze echt heel erg sterk in geworden. De cover past ook perfect bij het eerste deel en er is toch goed onderscheid in de twee te maken. Ik kan dan ook niet wachten om het avontuur van Hella, Serge, Willy, Andy en Maggy verder gaat en of zij en hun ouders uit het hotel weten te ontsnappen.

 

Het verhaal:

‘Het hotel is nog niet tevreden. Het is de beurt aan het andere team. Het spel begint opnieuw.’

De 5 kinderen zitten afgezonderd van hun ouders nog altijd opgesloten in het hotel dat in de lucht hangt. Ze lijken alles te zijn vergeten, zelfs hoe ze in het hotel terecht zijn gekomen en wat ze hebben doorstaan. Alle lekkernijen die blijven verschijnen lijken hun niet te laten stoppen. Hella is de eerste die begint in te zien dat er iets niet klopt en weet zich tegen het hotel te verzetten, maar lukt het haar ook om de andere kinderen te laten stoppen met eten? En waar zijn hun ouders gebleven? Het hotel zet alles op alles om de kinderen te dwarsbomen. Houden de kinderen het vol tegen de duistere verleidingen van het hotel? Zijn ze samen sterk genoeg om het hotel te verslaan en hun ouders te vinden?

 

Mijn ervaring:

Als geheugensteuntje, wat ik erg kon waarderen aangezien het al enige tijd geleden is dat ik deel 1 las, worden de kinderen opnieuw kort geïntroduceerd en is er een heel kort hoofdstuk wat er ook al weer vooraf gebeurd was. Op deze manier zat ik gemakkelijk weer goed in het verhaal en was de draad goed op te pakken. Mocht je deel 1 nog niet gelezen hebben, door dit begin is het geen enkel probleem om het boek te lezen. De vlotte en krachtige en soms ook filmische schrijfstijl van Mel Hartman kwam ook in dit verhaal goed terug. Het verhaal is erg spannend en zit ook vol fantasie, humor en ontroerende momenten, maar Mel Hartman heeft enorm goed rekening gehouden met de jonge lezertjes.


De hoofdstukken zijn lekker kort en ook met de zin en woordkeuze is goed met jeugdige lezertjes rekening te houden. Ook loopt ieder spannend moment ook weer goed af. Tussen de hoofdstukken door zijn prachtige Oost-Indische inkt tekeningen gemaakt die het verhaal nog levendiger maken. Ook de kraaien aan het begin van ieder hoofdstuk zijn prachtig en krijgen gedurende het verhaal meer invulling en betekenis.


De verhaallijn is ijzersterk en zoals je inmiddels kan verwachten met Mel Hartman neemt het verhaal veel onverwachte wendingen die zeker de spanning in het verhaal weten te houden. Het is daarnaast enorm leuk dat je samen met Hella en de andere kinderen mee puzzelt naar het oplossen van het mysterie en het geheim van het hotel om het te kunnen verslaan. Het plot was iets wat ik zeker niet verwacht had, maar het was goed bedacht en daarmee vielen ook echt alle puzzelstukjes op zijn plaats.


In dit spannende en originele jeugdboek staat vriendschap, angsten overwinnen en samenwerken centraal. Het is een enorm goed vervolg op het eerste deel 'Het hotel op de rots'.

Dit is zeker een dikke aanrader voor alle jeugdige lezers en mensen zoals ik die een goed jeugdboek kunnen waarderen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page