top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het reddingsteam – Rosalie de Jong

Via een instagrampost van Uitgever Books en Butterflies werden er recensenten gevraagd voor dit e-book. De prachtige cover maakte mij nieuwsgierig en heeft me weten te overtuigen om me hiervoor aan te melden.

Nederlands | E-book | 9789464208818 | december 2021 | Adobe E-pub | Uitgeverij Books and Butterflies


Beschrijving:

Ieder wezen in het magische woud weet wie ze zijn: Het Reddingsteam! Het Reddingsteam heeft één taak; het helpen van wezens in nood. Of dat elfjes, draken of eenhoorns zijn maakt niet uit. Het Reddingsteam staat voor iedereen klaar! Ze beleven verschillende avonturen en komen voor meerdere obstakels te staan. Kunnen ze alle bewoners van het magische woud helpen of gaat het soms toch eens mis?

 

Voor het lezen:

De cover van het e-book is enorm uitnodigend. De magie spat er vanaf. Het is een paarse cover met in het midden een witte eenhoorn met een witte gloed om zich heen. De titel is ook wit en heeft een lettertype gekregen dat de sfeer van magie nog meer weet te versterken. Daarnaast zien we nog 2 silhouetten van elfjes in het wit en sprankels van witte magie.


Tijdens het lezen:

Het eerste verhaal begint gelijk midden in een ernstige situatie van de meisjes die een gewonde eenhoorn weten te vinden. Gelukkig weten ze gelijk wat ze moeten doen om dit gewonde dier te redden.


Conclusie:

Het verhaal bestaat eigenlijk allemaal al losse op zichzelf staande verhaaltjes van het reddingsteam. Ieder verhaaltje gaat over het reddingsteam dat voor een missie, het redden van een wezen in nood, in actie komt. Ieder verhaaltje is afzonderlijk, uniek en origineel. Het zijn hele leuke, lieve, avontuurlijke en magische kinderverhaaltjes. De verhaaltjes afzonderlijk zijn kort, waardoor dat je gemakkelijk een avontuur in één keer uit kan lezen.


De schrijfstijl van Rosalie is vlot en krachtig, ze weet de situatie en de verhaallijn goed neer te zetten en er gebeurt veel in het korte verhaaltje waardoor het tempo en de aandacht goed bij het verhaal blijft.


De verhaaltjes zijn afzonderlijk ook goed te lezen, maar ze bundelen samen ook weer een verhaallijn, namelijk de opbouw van de groep van het reddingsteam. We leren de meisjes door de verhaaltjes heen steeds beter kennen en ook het reddingsteam groepje breidt zich in de loop van de verhaaltjes verder uit.


Ik heb genoten van de leuke, korte magische avontuurtjes van het reddingteam. Ik weet zeker dat veel jonge kinderen deze magische verhaaltjes erg leuk gaan vinden.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page