top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het schaduwrijk – Sara Marino

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze veelbelovende feelgood.

Nederlands | Paperback | 9789493265738 | 26 april 2024 | 180 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €3,99 (e-book) €15,95 (paperback)


Voor het lezen:

Ik heb al met veel plezier Demonenjager van Sara Marino gelezen, dus ik ben ook erg benieuwd naar deze nieuwe fantasy / young adult van haar. Ik heb daarom al wel een idee van wat ik kan en mag verwachten en dat is iets dat me erg blij maakt. Het boek heeft een uitnodigende cover van een heks-achtige vrouw in het paars met in haar jurk een kasteel of rijk met bergen. Rondom haar dwarrelen paarse veren. Hiermee heeft het boek echt een fantasy uitstraling.

 

Het verhaal:

Erika wordt gevonden tussen de rest van een ingestort en afgebrand huis. Ze heeft het overleefd maar ze is wel haar geheugen kwijt. Erika wordt opgevangen door een liefdevolle familie die haar de liefde, zorg en genegenheid geeft die ze altijd heeft gemist. Erika ervaart bij Irene, Marco en hun dochter Isa eindelijk wat een gezin betekent. Ook Leonardo, de leuke buurjongen, maakt iets in haar los. Haar ouders vinden Erika al snel, en Erika beweert dat ze hen vergeten is en niets meer van haar vorige leven herinnert. Nu ze haar menselijke kant heeft ervaren, weet ze dat ze niets anders meer wil.

 

Mijn ervaring:

Sara Marino heeft echt een YA schrijfstijl. Ze schrijft krachtig, vlot, natuurlijk en levendig. Daarbij zit er een hoog tempo in de verhaallijn en leest het verhaal gemakkelijk weg.


We volgen het verhaal van de zestienjarige Erika, die wordt gevonden in de puinhoop van een ingestort en afgebrand huis. Ondanks dat ze tegenover haar buitenwereld suggereert dat ze zich niets herinnert van haar leven voor het voorval, merk je al snel dat ze niet helemaal eerlijk is over wie ze is. Gedurende het verhaal wordt er langzaamaan meer duidelijk over het personage. Wel weet Sara Marino veel vragen rondom het personage onbeantwoord te houden, wat je tot aan het einde nieuwsgierig houdt. 


Het verhaal heeft een mooie opbouw. Naast de puzzelstukjes naar wie Erika daadwerkelijk is en hoe haar verleden was, bouwt zich ook een mooi verhaal op in het heden. Het gevoel en de ontdekkingen die Erika opdoet, wat familie, liefde en geborgenheid betekenen, zijn erg goed uitgewerkt en heeft Sara Marino goed verwoord. Door haar verleden en de gebeurtenissen in het heden komt Erika tot het inzicht wie ze daadwerkelijk is en wie ze wil zijn en wat ze met haar leven wil.


Het schaduwrijk is een mooie, ontroerende en spannende fantasy/young adult. Sara Marino heeft een krachtige, vlotte en levendige schrijfstijl. Het verhaal heeft een mooie en ontroerende opbouw waarin Sara Marino de kracht van liefde, geborgenheid en de menselijke kant laat zien. Wederom een prachtige YA van Sara Marino.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️



6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page