top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het wilde eiland – Karen Swan

Ik ben dol op de boeken van Karen Swan. Ik ben dan ook dolblij dat ik van Xander Uitgevers de kans kreeg het boek vooruit te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789401619226 | 14 maart 2023 | 490 pagina's | Uitgeverij Volt | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op de boeken van Karen Swan, dus bij de aankondiging van haar nieuwe boek stond ik gelijk te springen. Zeker toen ik van Xander Uitgevers ook nog eens de kans kreeg het boek vooruit te lezen en te recenseren. De cover van het boek is uitnodigend. Een verlaten eiland en prachtige natuur die echt schoonheid en sereniteit uitstralen. Daarnaast is het boek ook nog eens het eerste deel van een serie. Ik heb hoge verwachtingen, dus hopelijk gaat Karen Swan die weer waarmaken.

 

Het verhaal:

Het wilde eiland is het eerste deel van de gelijknamige serie. Effie leidt een heerlijk leven op een afgelegen eiland, St. Kilda, aan de westkust van Schotland. Soms krijgen ze bezoekers, zoals op een dag de jonge Lord Shoto. Effie kan haar ogen niet van deze man houden. Ze mag hem en zijn vader mee op tocht over het eiland leiden waar ze hen bijzondere vogels en eieren toont. Ze weet indruk op Lord Shoto te maken met haar klimtalent en onverschrokkenheid. Dan komt er het bericht op het eiland dat alle bewoners geëvacueerd gaan worden en dreigt haar leven compleet te veranderen. Aan het vasteland krijgt Effie werk in Dumfries House, waar ze een bijzondere collectie moet ordenen én waar ook Lord Shoto blijkt te wonen. Al snel wordt duidelijk dat hun werelden compleet van elkaar verschillen. Als er tot slot ook nog een lichaam wordt gevonden op het eiland komt Effie in een wirwar van leugens en geheimen terecht. Wie kan ze nog vertrouwen?

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een prachtig proloog van drie jonge vrouwen op een afgelegen eiland. Hierdoor krijg je enorm snel een beeld van de plek en het leven die de drie vrouwen leven. Daarbij weet ze je gelijk zo te grijpen dat je je helemaal in het verhaal en de tijd waant. Het personage Effie heeft Karen Swan enorm sterk neergezet en goed uitgediept. Ik kan me enorm met Effie identificeren doordat ze enorm zelfstandig is en haar eigen weg kiest ondanks de weerstand van de andere eilandbewoners. Niet alleen Effie maar ook de andere personages zijn enorm goed neergezet, daarnaast weet ze ook enorm goed de verhoudingen en banden tussen de verschillende personages weer te geven.


De schrijfstijl van Karen Swan is levendig en heerlijk vlot. Hierdoor zit er een lekker tempo in de verhaallijn en weet ze goed de omgeving, situatie en levendige dialogen neer te zetten. Wat me blij verraste waren de onverwachte wendingen die het verhaal keer op keer wist te nemen. Hierdoor kon ik het boek gewoonweg niet wegleggen en moest ik weten hoe het verhaal verder ging. Het plot is subliem en blaast je echt van je sloffen. Ik heb het boek dan ook echt in één dag verslonden.


Het eiland is een origineel, bijzonder en prachtig verhaal en eerste deel van een veelbelovende serie. Het verhaal is enorm levendig neergezet waardoor je je helemaal in het verhaal waant. Daarnaast heb ik Effie, het hoofdpersonage, in mijn hart gesloten. Wat een enorm krachtige en pure vrouw is dit. Het plot is verrassend en echt een knaller. Ik sta nu al te springen om deel twee te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page