top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik ben een blij ei – Laura Dieryckx

Ik kreeg dit vrolijke kinderboek toegestuurd van van Driel publishers om te lezen en recenseren. Alleen al de prachtige cover is enorm uitnodigend.

Nederlands | Hardcover | 9789493200227 | 24 september 2021 | 64 pagina's van Driel Publishing | Prijs €13,95


Voor het lezen:

Dit is een bijzonder boek, dat gelijk door de titel mijn aandacht weet te trekken. Ik als Happy Kim, ben enorm met een gezonde en positieve mindset bezig, dus ik ben dan ook enorm nieuwsgierig naar dit kinderboek. De vrolijke cover is al gelijk uitnodigend van het coole, grappige en blij ei dat je vrolijk aankijkt. De ondertitel "Hét weet- en doeboek om te bouwen aan de mentale gezondheid van kinderen" weet mijn belangstelling te vergroten, ik wil wel weten hoe.

 

Het verhaal:

Hoe voel jij je? Hoe ga jij om met je emoties?

Met dit boek ga je door middel van leuke opdrachten zien hoe jij met nare gevoelens om kan gaan. Zo word jij ook een blij ei. Werk met dit boekje dagelijks aan een sterke mentale gezondheid. Je focust je op de drie essentiële aspecten: het emotionele, het fysieke en het sociale welzijn. Door middel van praktische oefeningen, geschreven voor kinderen, kan je kind dit zelfstandig of samen uitvoeren. Het zijn simpele en krachtige opdrachten die maar een paar minuten tijd kosten. Na het weetboek, draai je het boek om en ga je verder met het doeboek. Hiermee kan je dagelijks aan de hand van doelgerichte vragen groeien naar een sterk gedachtepatroon, zodat je gelukkig en weerbaar kan opgroeien in deze maatschappij.

 

Mijn ervaring:

Wat een helder, leuk en inspirerend boek is dit! In kindertaal wordt helder en duidelijk uitgelegd dat om stil te staan bij gedachten en gevoelens, het lichaam en de mensen om je heen. Het boek is enorm vrolijk en kleurrijk vormgegeven en aan de hand van het "blij-ei-diagram" worden dingen eenvoudig uitgelegd.


Daarna volgen simpele en praktische oefeningen die hooguit een paar minuten tijd kosten. Zoals een high-five, de spiegeloefening of een ademhalingsoefening. Ook de pagina's van de oefeningen worden voorzien van vrolijke illustraties. Het boek is eenvoudig, helder maar ook op een hele enthousiaste wijze geschreven, waardoor je gelijk zin krijgt om met het boekje aan de slag te gaan.


Wanneer je het boek omkeert kom je bij het doeboek. Dit is vergelijkbaar met een dankbaarheidsdagboek voor volwassenen alleen dan helemaal afgestemd op kinderen. Op deze manier kunnen ze iedere ochtend en avond een paar simpele vragen beantwoorden en hiermee een sterk gedachtepatroon ontwikkelen. Het kan niet anders dan dat dit boek je kind ondersteunt in een sterk gedachtepatroon en is geschikt van 6 tot ongeveer 10 jaar.


Ik ben een blij ei is een verrassend, leuk en goed boek. Aan de hand van simpele en concrete oefeningen, allemaal geschreven in duidelijke kindertaal, ga je aan de slag met je emoties en gevoelens, je lichaam en de mensen om je heen. Het is een enthousiast weet- en doeboek, zodat je gelijk met de kennis aan de slag kan. Een aanrader voor ieder kind.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page