top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik geloof in jou – Hans Peter Roel

Ik mocht het boek van een lieve collega lenen, omdat ik nieuwsgierig was naar het nieuwe boek van Hans Peter Roel.

Nederlands | Paperback | 9789079677863 | Druk: 1 | november 2021 | 160 pagina's | N.E.X.T. Company Publishers B.V.


Voor het lezen:

Ik mocht het boek van een lieve collega lenen, omdat ik nieuwsgierig was naar het nieuwe boek van Hans Peter Roel. Ik heb de kracht van Ki met het bijbehorende werkboek en De vierde dimensie ook al van hem gelezen en die waren erg interessant. Daarnaast kan mijn zelfvertrouwen wel een boost gebruiken dus ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek. Hopelijk kan ik er veel leermomenten uithalen.

 

Het verhaal:

De sterkste versie van jezelf, zit in jou. In een paar uur tijd kun je met behulp van dit boek je zelfvertrouwen flink versterken. Niemand wordt namelijk met weinig zelfvertrouwen geboren. Een laag zelfvertrouwen zit in je hoofd en komt tot uiting in je gedrag. Beiden kun je snel en gemakkelijk positief beïnvloeden. Wat je daarvoor moet doen, lees je in dit boek. Je kunt vanaf nu je zelfvertrouwen en eigenwaarde een positieve boost geven. Die kracht hebben we allemaal in ons! Hans Peter Roel is een veelgelezen auteur van een aantal internationale bestsellers. Met zijn boeken inspireert hij mensen om in hun kracht te komen en het beste uit zichzelf te halen. Tijdens zijn workshops ontdekte hij dat er veel mensen kampen met een laag zelfvertrouwen. Dat was voor hem de reden om het boek “Ik geloof in jou” te schrijven.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal leest net als voorgaande boeken van Hans Peter Roel heerlijk weg. Het boek is opgebouwd uit hele korte hoofdstukken die iedere keer beginnen met een inspirerende quote. Tijdens het verhaal zitten enorm veel oefeningen om met je zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Deze oefeningen zijn uiteenlopend van vragen tot aan gedrag.

Het verhaal ademt een hele positieve en optimistische vibe uit, waardoor Hans Peter Roel de motivatie en de overtuigingskracht van slagen hoog houdt.


Wel valt hij voor mijn gevoel enorm vaak in herhaling in het boek. Ik snap dat herhaling kan bijdragen aan het inprenten van een boodschap. Alleen had ik soms echt een idee dat ik gek werd, en dacht, huh dat had ik net toch gelezen. Zo schrijft hij bijvoorbeeld op bladzijde 110 en 111 bijna hetzelfde in net iets andere woorden. Voor mij werd dat net iets te storend.

Hij is daarnaast ook voorstander van "fake it, till you make it", waar ik zelf niet zo achter sta. Al zullen er ook blijkbaar mensen wel achter staan.


Zijn boek draagt een heldere en duidelijke boodschap over en het optimisme en de motiverende vibe zijn echt voelbaar. Het is een aardig boek, maar naar mijn mening zeker niet een van zijn beste boeken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page